• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Anjiyo gününü beklerken kalp krizinden öldü

Anjiyo gününü beklerken kalp krizinden öldü
Aslan Çam, misafir olarak kaldığı Kırıkkale’deki bir yakının evinde anjiyo gününü beklerken 2 gün sonra kalp krizinden yaşamını yitirdi.

Evli ve 3 çocuk babası Aslan Çam rahatsızlanınca eşi Zülbiye Çam’la birlikte 28 Mayıs cumartesi günü Kaman Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan muayene ardından Aslan Çam, bir gün sonra sevk edildiği Kırşehir Devlet Hastanesi’ne gitti. Kendisini muayene eden kardiyolog, daha donanımlı hastanelerin bulunduğu Ankara veya Kırıkakle’ye sevk edeceğini söyleyince Aslan Çam, daha yakın olması ve tanıdıklarının bulunması nedeniyle Kırıkkale’yi tercih etti. 2 Haziran günü öğle saatlerinde eşiyle birlikte Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne giden Aslan Çam, Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Derviş Verdi tarafından muayene edildi ve tahlillerinin yapılması için 1 gün sonra aç halde hastaneye gelmesini istedi. 3 Haziran Cuma günü sabah hastaneye gelen Aslan Çam’dan tahlil için kan alındı ve yatarak tedavi görmesi için işlemler yapıldı.

Eşi Zülbiye Çam’ın anlattığına göre, yatırıldığı odada bir süre bekleyen Aslan Çam’ın yanına gelip giden kimse olmadı. Aslan Çam, kalkıp neden kimsenin gelmediğini sormak üzere doktorun odasına gitti. Dönüşte de eşine anjiyonun pazartesi gününe kaldığını, o güne kadar hastanede yatmak yerine Kırıkkale’deki yakınlarının yanında kalacaklarını söyledi.

Hastaneden ayrılan Aslan Çam, Kırıkkale’de misafir olarak kaldığı yakının evinde pazar günü öğle saatlerinde kalp krizi geçirdi. Bir sağlık kuruluşunda görev yapan komşuları, haber verilen 112 Acil Servis ambulansı gelene kadar Aslan Çam’a kalp masajı yaptı. Gelen ambulansa alınıp hastaneye götürülen Çam yolda yaşamını kaybetti.

"KOCAM İHMALLER SONUCU ÖLDÜ"

Eşi Aslan Çam’ın ölümüyle yetim kalan 3 çocuğuna sarılıp gözyaşı döken Zülbiye Çam, ihmal suçlamasında bulundu. Eşinin Cuma günü anjiyo olması gerektiğini, ancak bunu yapacak doktorun o gün izine ayrılıp pazartesi geleceğinin söylendiğini belirten Zülbiye Aslan, şunları söyledi:

"Eşime madem anjiyo yapılması ön görüldü, neden hastaneden taburcu edildi. Taburcu edilirken riski hastanın aldığına dair bir kağıt neden imzalatılmadı? Cuma günü anjiyo yapacak doktorun izne ayrıldığını pazartesi günü geleceği söylendi. Madem başka doktor yoktu Ankara 60 kilometre uzaklıktaydı, ambulansla gönderebilirler veya biz kendimiz götürürdük. Kocam ihmaller soncu yaşamını yitirdi. Yasal yollara başvurup hakkımızı arayacağım."

BAŞHEKİMİN AÇIKLAMASI

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Osman Acar, ihmal iddiaları üzerine konuyu incelediğini söyledi. Aslan Çam’ın 2 Haziran Perşembe günü öğle saatlerinde hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğine başvurduğunu, Cuma günü tahlillerinin yapıldığını belirten Başhekim Osman Acar, tahlil sonuçlarına göre acil durum görülmeyerek pazartesi gününe anjiyo yapılacağı söylenince hastanın iki gün hastanede kalmak istememesi üzerine reçete yazılıp taburcu edildiğini söyledi.

Aslan Çam’ın EKG dahil rutin tahlil sonuçlarının tümünün iyi çıkmasına rağmen Kaman ve Kırşehir’de de birkaç gün içinde hastanelere gitmesiyle başlayan serüvene bağlı olarak, doktorunun bir üst tetkik için anjiyo yapılmasına karar verdiğini belirten Başhekim Acar,

tahlil sonuçları iyi olan bir hastanın hafta sonu hastanede kalmak istememesiyle taburcu edilmesinin normal bir süreç olduğunu kaydetti. Başhekim Acar, "Hastanemizin Kalp Damar Cerrahisi bölümünde yeterli yatak ve imkanlarımız var. Tahlil sonuçlarında acil bir anjiyo söz konusu olsaydı, o gün iddia edildiği gibi kendi doktoru da olmasa bu konudaki diğer uzman arkadaşlar bu anjioyu mutlaka yaparlardı" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2503 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim