• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Ankara Sağlık Çalıştayı düzenlendi

Ankara Sağlık Çalıştayı düzenlendi
Ankara’nın sağlık turizminde dünya şehirleriyle rekabet edebilmesi amacıyla ilk kez bir sağlık turizmi çalıştayı düzenlendi.

Ankara’nın sağlık turizminde dünya şehirleriyle rekabet edebilmesi amacıyla ilk kez bir sağlık turizmi çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda Başkent’te sağlık turizminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Valilik bünyesinde bir koordinasyon merkezi kurulması dile getirildi.
Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın açılışında konuşan Ankara Termal Turizm Yatırımcılar ve İşletmeciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Doğan, “Bu çalıştay sayesinde ellerimizi, gönüllerimizi, birleştireceğiz, sağlık turizmi çıtasını yükseltmek için yoğun çalışmalar yapacağız.” dedi. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise çalıştaydan çıkacak bir uygulama planının takip edilmesi için valilik bünyesinde bir koordinasyon merkezi oluşturacağını kaydetti.

“ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ”

Kamu kurum ve kuruluşu tarafından desteklenen ve Ankara Sağlık Turizm Derneği ile Ankara Termal Turizm Yatırımcılar ve İşletmeciler Derneği’nce düzenlenen Ankara Sağlık Turizmi çalıştayı Midas Otel’de yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Ankara Termal Turizm Yatırımcılar ve İşletmeciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Doğan, “Türkiye’ye 2013 yılında gelen turist sayısı yaklaşık 34 milyon civarındayken, bıraktığı para sadece ve sadece 29 milyar dolardır. Dünyadaki istatistiklere baktığımızda, kıyı turizminde 4 kişinin bıraktığı parayı sağlık turizminde sadece 1 kişi bırakmaktadır, çünkü sağlık turizmine gelenler sağlığı için para harcayan insanlardır. Bu nedenle turizm politikalarımızı sağlık turizm odaklı geliştirmekle fayda olduğunu görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin jeotermal kaynaklar açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak bu kaynakların sadece yüzde 3’ünün kullanıldığını kaydeden Doğan, “Bu çalıştay sayesinde termal sağlık turizmi, medikal sağlık turizmi ve engelli turizmini entegre ederek, termal suları medikal tıp ile birleştirerek termal sağlık turizmi sektörünün de çıtasını yükseltmiş olacağız. Ankara’da yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve işadamları bir araya gelmeyi başaramadık. Bu çalıştay sayesinde ellerimizi, gönüllerimizi birleştireceğiz, sağlık turizmi çıtasını yükseltmek için yoğun çalışmalar yapacağız.” dedi.

“PRAG’IN DENİZİ Mİ VAR?”

Toplantıda konuşan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise yüzyılın en büyük endüstrisinin turizm olduğunu belirtti. Ankara’nın uluslararası kongre ve fuar merkezlerine sahip olması gerektiğini vurgulayan Vali Yüksel, “Bir şehir düşünün; 21 tane üniversitesi olsun, 6 tane teknoparkı olsun ve Bilişim Vadisi konuşulmasın. ‘Ah sayın valim bir de denizimiz olsa’ deniyor, buna çıldırıyorum. Eğer bu böyle ise bir Prag şehri nasıl oluyor da 4 ülkenin aldığı turistten daha fazlasını alıyor. Denizi mi var? Bu kenti tanıtmak, fark etmek ve bunu başkalarına da anlatmak için her türlü gerekçeler var.” değerlendirmesini yaptı.

Başkent’te 53 tane müzenin bulunduğunu aktaran Vali Alaaddin Yüksel, “Bu müzelerin 7 tanesini Bavyera ovasına götür bırak, otobüsten çuvalla para kazanırsınız. Bir şehirde 41 tane kütüphane, içinde yazma eserlerin bulunduğu kaliteli kütüphaneler var. Ama okuyucu sayısı 37 bin kişi. Bu böyle. 161 tane sinema salonu var, 30’un üzerinde tiyatro salonu, 3 tane opera ve bale salonu var bu şehirde. Çalıştayda bir uygulama planı yapalım. Ankara Valiliği Koordinasyon Merkezi oluştururuz ve belirlenen başlıkları takip ederiz.” şeklinde konuştu.

Ankara Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Fatih Somuncu da “Sağlık turizmi ile var olan potansiyeller harekete geçirilebilir. Bizler birlikte hareket etmenin gücünü kullanmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2083 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim