• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Ankara'da hastanelerin yenilenmesi için ihale açılacak

Ankara'da hastanelerin yenilenmesi için ihale açılacak
Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı, Ankara'da Numune ile Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yenileme işlerini ihaleye çıkardı.

Yerli ve yabancı isteklilere açık olacak ihaleler, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından, "Sağlık Tesislerinin, Kiralama Karşılığı Yaptırılması ile Tesislerdeki Tıbbi Hizmet Alanları Dışındaki Hizmet ve Alanların İşletilmesi Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde, "pazarlık" usulüyle gerçekleştirilecek.

Altındağ'da bulunan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yüklenici projenin finansmanını, tıbbi hizmetler dışındaki alan içinde yürüme yolu üzerine ve acil binası yanına yapılacak kafeterya-kantine ait uygulama projelerini (mimari-statik-elektrik ve tesisat), kafeterya-kantin binası yapımını, yapı kullanma izin belgesinin alınması ile birlikte elektrik-doğalgaz-su aboneliklerini kendi adına yaptırılması, kantin ve kafeteryanın işletmesi karşılığında mevcut hastanenin başhekimlik katı ve idari birimler tadilatı yenileme işlerini idarece onaylanmış proje ve detaylarına uygun olarak yapacak.

Yapım süresi 8 ay olarak belirlenen işin ihalesinde kafeterya-kantinin işletme süresi ise başhekimlik katı ve idari birimler tadilatı işinin bitiminden başlamak üzere azami 3 yıl (36 ay), Öngörülen sözleşme süresi 44 ay olarak belirlendi.

İsteklilerden 9 bin lira tutarında tutarında geçici teminat alınacak.

Teklif mektupları 10 Haziran 2011 tarihinde saat 15. 00'e kadar aynı adrese verilecek.

-KEÇİÖREN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YENİLEME İŞİ-

Öte yandan Keçiören'de yer alan Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yüklenici projenin finansmanını, tıbbi hizmetler dışındaki alan içinde (hastane bahçesi ve acil yanı) kafeterya-kantine ait uygulama projelerini (mimari-statik-elektrik ve tesisat), kafeterya-kantin binaları yapımını, yapı kullanma izin belgesinin alınması ile birlikte elektrik-doğalgaz-su aboneliklerini kendi adına yaptırılması, kantin ve kafeteryanın işletmesi karşılığında projesine uygun olarak ek laboratuar binası yapılması, hastane içindeki jeneratör bölümü, bilgi işlem odalarına yangın algılama ve ihbar sistemi ile gazlı yangın söndürme sistemi kurulması ve yürürlükteki Yangın Yönetmeliğine uygun olarak ıslak hacimler dışındaki tüm mahallere yangın sprinkler konulması, hastane binasındaki tüm dikey ve yatay şaftların pasif yangın durdurucu ürünlerle izole edilmesi, bu işlere ait mimari, statik, tesisat ve elektrik uygulama projelerini hazırlayacak, gerekli yasal izinleri alacak imalatları idarece onaylanmış proje ve detaylarına uygun olarak gerçekleştirecek.

Kafeterya-kantinin işletme süresi azami 20 yıl (240 ay), hastane arazisi içine ek laboratuar binası yapılması, mevcut hastane içindeki jeneratör bölümü, bilgi işlem odalarına yangın algılama ve ihbar sistemi ile gazlı yangın söndürme sistemi kurulması ve yürürlükteki Yangın Yönetmeliğine uygun olarak ıslak hacimler dışındaki tüm mahallere yangın sprinkler konulması, hastane binasındaki tüm dikey ve yatay şaftların pasif yangın durdurucu ürünlerle izole edilmesi işlerinin yapım süresi azami 8 ay olarak belirlenirken, yenileme kapsamında yapılan yapı-tesis ve tesisatların bakım ve onarım süresi de garanti süresi kadar (2 yıl) olacak. Öngörülen sözleşme süresi 248 ay olarak açıklandı. İhaleye katılmak isteyenler 45 bin lira tutarında geçici teminat bedeli verecekler.  Teklifler 14 Haziran 2011 tarihinde saat 15. 00'e kadar Sağlık Bakanlığına verilecek.

-İHALELERE AİT ŞARTNAME-

Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek olan Numune ile Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin yenileme işi ihalelerine katılmak isteyenler şartnameyi, her ihale için aynı bedel ödeyerek Sağlık Bakanlığından temin edebilecekler.

-YURTTA SONUÇLANAN HASTANE İHALELERİ-

Yurdun çeşitli yerlerinde daha önce duyurusu yapılarak ihaleye çıkarılan ve sonuçlanan ihalelerden bazıları şöyle:

"Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 478 kalem ilaç ve serum alımı ile münferit 30 kalem ilaç ve serum alımı ihalesini 9 bin 233 lira bedelle Gül Ecza Deposu Sanayi VE Ticaret A. Ş. kazandı.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 8 kalem ilaç ve serum alımı ihalesini 9 bin 700 Lira bedelle Öz-Sel Ecza Depoları Ticaret ve Pazarlama A. Ş. , 8 bin 120 lira bedelle Ankara Beşer Ecza Deposu ve İlaç Pazarlama A. Ş. ile 54 bin lira bedelle İmtaş Ecza Deposu ve Gereçleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.

Pendik Devlet Hastanesinin 9 kalem hemodiyaliz ve nükleer tıp sarf malzeme alımı ihalesini 37 bin 975 lira bedelle Ziya Ekinci kazandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2900 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim