• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Ankara'da yeni Memorial Hastanesi açıldı!

Ankara'da yeni Memorial Hastanesi açıldı!
Memorial Sağlık Grubu CEO'su Genç:''Memorial Ankara, 50 milyon dolarlık bir yatırım ile hayata geçirildi. Yeni açılacak bölümlerle ekstra 15 milyon dolarlık daha yatırım yapmayı planlıyoruz''

Memorial Sağlık Grubu'nun 10'uncu hastanesi ''Memorial Ankara Hastanesi'', hizmete girdi.

Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Memorial Ankara Hastanesi ve yatırımları hakkında bilgi verdi.

Memorial Grubu'nun 10'uncu hastanesini Ankara'da açmanın gururunu yaşadıklarını belirten Genç, Sağlık Grubu'nun İstanbul'da 3, Antalya'da 3, Diyarbakır'da 2, Kayseri'de 1 hastanelerinin olduğunu, geçen yıl 1,6 milyon ayakta, 155 bin yatan hastaya hizmet verdiklerini, 60 bin de ameliyat yaptıklarını söyledi.

Farklı bir hizmet anlayışıyla beraber karaciğer, böbrek, kemik iliği nakli, kalp cerrahisi, ortopedi gibi zor alanlarda önemli işler yaptıklarını ifade eden Genç, yakın coğrafyadan ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen hastaları olduğunu bildirdi.

Ankara'da çok iyi üniversite hastaneleri, çok iyi hekimlerin ve muayenelerin olduğunu ifade eden Genç, bu nedenle ilk başta Ankara'ya yatırım yapmaktan çekindiklerini ancak daha sonra Ankara'da önemli bir potansiyel gördüklerini ve hastane açmaya karar verdiklerini ifade etti.

230 yatak kapasiteli

Memorial Ankara Hastanesi'nin 42 bin metrekarelik kapalı alanı ile Başkentin en büyük özel hastanelerinden biri olduğuna dikkati çeken Genç, hastanenin 60'ı yoğun bakım ünitelerinde olmak üzere 230 yatak kapasitesi, 11 ameliyathanesi, 63 polikliniği olduğunu bildirdi.

Hastanenin en son teknolojiyle donatıldığını belirten Genç, şöyle devam etti:

''En son teknolojiyi Ankara'ya getirmeye ve farklı olmaya çalıştık. Biz işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz, dünya standartlarında hizmet veriyoruz.İkinci olarak etik ve dürüst çalışıyoruz. Hastanın bize güveni en değerli varlığımız, Ankara'da bundan taviz vermeyeceğiz. Hasta odaklı anlayışımız var. Hastalar bizim baş tacımız. Hem tanıda hem tedavide Ankara'ya en iyi teknolojiyi sunduk. Çalışanlara ve hekimlerimize çok değer veriyoruz. Ankara'da hem ünlü hem de gelecek vaad eden bir çok doktorla anlaştık.''

50 milyon dolarlık yatırım

Memorial Ankara'nın 50 milyon dolarlık bir yatırım ile hayata geçirildiğini bildiren Genç, ''yeni açılacak bölümlerle ekstra 15 milyon dolarlık daha yatırım yapmayı planlıyoruz'' dedi.

Genç, geçen sene Memorial bünyesinde 250 karaciğer nakli yaptıklarını, gerekli izinlerden sora Ankara'da çok yakında tüp bebek, organ nakli, kemik iliği nakli ve radyasyon onkolojisi bölümlerinin de hizmet vereceğini kaydetti.

Sağlık turizmine de büyük önem verdiklerini vurgulayan Genç, Memorial Ankara'nın önemli bir sağlık turizmi tesisi olacağını düşündüğünü söyledi.

Memorial Ankara Hastanesi Direktörü Dr. Levent Atay da hastanenin medikal birimleri hakkında bilgi verdi. Ankara hastanesinde hizmette kaliteyi hedeflediklerini vurgulayan Atay, hastanede 11'i profesör 15'i doçent olmak üzere 45 hekimin hizmet vereceğini, kısa sürede hekim kadrosunu 60'a çıkaracaklarını belirtti. Atay, ''Oldukça yüksek sayıda akademik kadro ile başlıyoruz, 250 çalışanımız var. Yıl sonuna kadar hekim sayımızı 70'e, genel kadromuzu da 600'e yükselteceğiz'' dedi.

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genç, Memorial'ın SGK ile anlaşması olup olmadığının sorulması üzerine SGK ile anlaşmaların branş bazlı olacağını, kardiyovasküler cerrahi, kardiyoloji, onkoloji alanında bazı hekimlerin SGK ile anlaşması olacağını, diğer branşlarda anlaşmalarının olmadığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12031 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim