• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Anketten Tam Gün'e "evet" çıktı

Anketten Tam Gün'e "evet" çıktı
Sağlık- Sen, şu an fiili olarak devlet hastanelerinde uygulamaya başlayan Tam Gün Yasasıyla ilgili hem hekimlerin, hem de halkın nabzını tuttu. Hekimlerin yüzde 61'i Tam Gün'e "Evet" diyor, ama ekonomik durumlarıyla ilgili endişeleri var. Hekimlerin yüzde

Sağlık- Sen, şu an fiili olarak devlet hastanelerinde uygulamaya başlayan Tam Gün Yasasıyla ilgili hem hekimlerin, hem de halkın nabzını tuttu. Hekimlerin yüzde 61'i Tam Gün'e "Evet" diyor, ama ekonomik durumlarıyla ilgili endişeleri var. Hekimlerin yüzde78'i yasadan sonra hastaların daha kaliteli hizmet alacağını düşünüyor. Tam Gün Yasası'na vatandaşın desteği ise yüzde 93.

Sağlık Bakanlığı'nın, hekimlerin sadece bir kurumda ve tam gün çalışmasını sağlamaya yönelik hazırladığı Tam Gün Yasa Taslağı halen Başbakanlık'ta bekliyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, konuyla ilgili hem hekimlerin, hem de vatandaşın görüşünü aldı. Anketten çıkan sonuçlar hayli çarpıcı. YÖK, üniversiteler ve Uzmanlık Dernekleri Platformu'nun olumsuz görüş bildirmesine karşın hekimlerin yüzde 61'i yasaya "Evet" diyor.

Hekimlerin yasayla ilgili en büyük endişeleri ekonomik nedenler. Tam Gün Yasası'na geçildiğinde gelirlerinin azalacağını düşünen hekimler bu yüzden rahatsız. Özlük hakları ve ekonomik durumla ilgili soru işaretlerinden dolayı hekimlerin yüzde 55'i bir tercih yapmakla karşı karşıya kaldıklarında kendi özel muayenehanelerini veya özel hastaneleri tercih ediyor. Hekimlerin yüzde 48'i Tam Gün Yasası çıktığında kamu hastanelerinde çalışmayı tercih edeceklerini belirttiyorlar. Yüzde 40'ı özel hastaneleri, yüzde 12'si de kendi muayenehanesinde çalışmayı tercih edeceğini belirtiyor.

Hekimler, özel ya da kamu, sadece tek bir kurumda çalışmaları sonucunda hastanelerdeki kalitenin artacağı ve hastaların daha iyi hizmet alacağını düşünüyor. Hekimlerin yüzde 78'i, hastaların daha kaliteli hizmet alacağını düşünürken kamu hastanelerinde kalite azalacaktır diyenlerin oranı ise yüzde 29.

Vatandaşlar da Tam Gün Yasası'na tam destek veriyor. Halkın yüzde 93'ü yasanın sağlık sistemi açısından iyi bir düzenleme olacağı görüşünde. Tam Gün Yasası'ndan sonra kamu sağlığı hizmetlerinin daha etkin olacağını düşünenlerin oranı ise % 60. Vatandaşların % 96'sı, kamu hastanesine gittiğinde hekimin kendisini özel muayenehanesine yönlendirmesini istemediğini belirtmiştir. Aynı hekimler gibi vatandaşlar da hekimlerin yasa çıktıktan sonra ekonomik açıdan zorlanacaklarını ifade ediyorlar ve ekonomik iyileştirilmeye gidilmesi gerektiği görüşünde birleşiyorlar.

Bu haber toplam 1638 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim