• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Anne adaylarına sıcaklık uyarısı

Anne adaylarına sıcaklık uyarısı
Hamilelik dönemi yaz aylarına denk gelen anne adaylarının sıcaklarda daha dikkatli olmaları gerektiği belirtiliyor.

Medical Park Özel Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Yılmaz, özellikle gebeliğinin ilk üç ayında aşırı sıcağa maruz kalan hamilelerin bebeklerinde sakatlıklar oluşabileceğini söyledi.

Yılmaz, anne adaylarını kendi ve bebeğin sağlığı için dikkat etmeleri konusunda uyardı. Uzun süre sıcakta kalan hamile kadınların tansiyonun yükselebileceği veya düşebileceğini ve bu durumun anne karnında ki çocuk için de sorun oluşturabileceğini dile getiren Yılmaz, "Özellikle yüksek tansiyon anne karnında bebek ölümüne ya da bebeğin kalıcı olarak oksijensiz kalarak sakat kalmasına neden olabilir." dedi.

"ANNE KARNINDAKİ ÇOCUK İÇİN GÜNEŞ IŞIĞI ÖNEMLİ"

Anne adaylarının güneşte fazla kalmamaları gerektiğini dile getiren Yılmaz, bununla birlikte annenin belli bir oranda alacağı güneş ışığının kalsiyum ve D vitamini metabolizması ve kemik gelişimi açısından da faydalı olduğunu ifade etti.

Dr. Yılmaz, sıcaklarla birlikte terleme ile su kaybının arttığını, anne adaylarının bol su ve sulu gıdalar tüketmelerini gerektiğini söyledi. Gebe kadınların, doktorlarının izin vermesi ve herhangi bir rahatsızlıkları olmadığı sürece tatile gidebileceklerini hatırlatan Yılmaz, her türlü ulaşım aracı ile seyahat edilebileceğini vurguladı.

CİHAN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2733 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim