• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Anne Babalar Ve Eğitimciler Çocukların Dünyasını Keşfettiler

Anne Babalar Ve Eğitimciler Çocukların Dünyasını Keşfettiler
Prof. Dr. Gelengül Haktanır, Prof. Dr. Bengi Semerci, Prof. Dr. Stephen Krashen ve Prof. Dr. Yankı Yazgan'ın konuşmacı olduğu konferansta anne babalar ve eğitimciler, çocukların dünyasını keşfettiler.

İSTEK Okulları, erken çocukluk döneminde öğrenim ve öğretim süreçlerini çocukların gözünden görebilmek için Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Konferansı düzenledi.

Türkiye'deki tüm resmi ve özel okulların okul öncesi öğretmenlerine, sınıf öğretmenlerine, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere, İngilizce öğretmenlerine ve idarecilere yönelik düzenlenen konferans, 12 Nisan 2014 Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Eğitim alanındaki gelişim ve değişimler yeni eğitim stratejilerinin geliştirilmesini, eğitim programlarının sürekli güncellenmesini ve öğretmenlerin bilgilerini yenilemelerini gerektiriyor. Bununla birlikte bu gelişim ve değişimler, anne babaların ve eğitimcilerin çocuklardan beklentilerini de artırıyor. Peki, bu beklentiler çocuğun dünyasıyla, yapabilecekleri ve yapmak istedikleriyle ne kadar örtüşüyor? İSTEK Okulları bu sorulardan yola çıkarak anne babaları ve eğitimcileri uluslararası bir konferansta bir araya getirdi.

Alanında uzman isimlerin ana konuşmacı olduğu konferansta, anne baba ve eğitimciler çocuğun dünyasına yolculuk yaparak erken çocukluk döneminde öğrenim ve öğretim süreçlerini çocukların gözünden görebilme fırsatı elde ettiler. Konferansta, çocuklar için anne babaların ve eğitimcilerin ortak beklentileri; erken çocukluk döneminde yabancı dil eğitiminde doğrular ve yanlışlar; çocuklar için istediklerimizin onların istekleri ve yapabilecekleri ile ne kadar örtüştüğü; eğitimciler ve anne babaların yaşam boyu öğrenen bireyler olmalarının gerekliliği ve önemi konuları ele alındı.

Prof. Dr. Gelengül Haktanır, Prof. Dr. Bengi Semerci, Prof. Dr. Stephen Krashen ve Prof. Dr. Yankı Yazgan'ın ana konuşmacı olduğu konferansta; Oxford University Press, Armada Spor Okulu, Stabilo ve Kırmızı Elma da paralel oturumlarda sunumlar yaptı.

"Nitelikli Eğitim İçin Nitelikli Öğretmen", "Düşe Kalka Büyümek", "Çocuk Gözüyle Barış", "Daha Erken Her Zaman iyi Olan mıdır?", "Yazı Yazmanın Ergonomisi", "Erken Çocukluk Döneminde Spor", "Okuma Kültürü Oluşturma", "Aileden Çocuğa, Çocuktan Topluma İletişim" şeklindeki konu başlıkları oldukça ilgi çekiciydi.

Türkiye'deki tüm resmi ve özel okulların okul öncesi öğretmenlerine, sınıf öğretmenlerine, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere, İngilizce öğretmenlerine ve idarecilere açık olan konferans, 12 Nisan 2014 Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1982 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim