• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Anne karnında rahatsızlanan bebek doktorların çabasıyla hayata tutundu

Anne karnında rahatsızlanan bebek doktorların çabasıyla hayata tutundu
Hakkari'de, anne karnındayken "aspirasyon sendromu" nedeniyle akciğer zarının arasına hava kaçan ve bu nedenle çoklu organ yetmezliği sonucu ölüm tehlikesi yaşayan bebek, doktorların çabası ve zamanında müdahalesiyle hayata tutundu


HAKKARİ (AA) - NECMİ ERTUŞ - Hakkari'de, yeni doğan ve "aspirasyon sendromu" (bebeğin anne karnında dışkısının soluk borusuna kaçması) nedeniyle rahatsızlanan bebek, doktorların çabasıyla ölümden kurtarıldı. 

Kente 35 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyünde doğum sancıları başlayan 25 yaşındaki Fatma Kaya, 112 Acil Servis ekiplerince evinden alınarak Hakkari Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne getirildi. 

Yapılan müdahaleyle 6 Mart'ta dünyaya gelen ve "aspirasyon sendromu" geçirmesi nedeniyle akciğer zarının arasına hava giren bebeğin sağlığı, çoklu organ yetmezliği nedeniyle kötüleşti. 

Bunun üzerine bebeğin sevkine karar veren doktorlar, Van'da da yer bulamayınca hastanede müdahale etmeye karar verdi. 

Hakkari Devlet Hastanesinde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Güner Özçelik, bebeğin soluk borusunu temizleyerek, akciğer zarları arasına giren havayı da aldı. Yoğun bakım ünitesine alınan bebek, 18 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu. 

- Doktorun adını verdiler

Bebeğin sağlığına kavuşmasının ardından serviste görev yapan doktor, sağlık personelleri ve hemşireler kutlama programı düzenledi.

Programa katılan Kaya ailesi, aylardır kucaklarına almanın hayalini kurdukları bebeğe, sağlığına kavuşturan doktor Güner Özçelik'in adını verdi. 

Baba Enver Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aylardır eşiyle bebek hayali kurduğunu ancak doğduğu gün rahatsızlandığı için sevinçlerinin kursaklarında kaldığını söyledi. 

Doktorların bu süreçte büyük fedakarlık örneği gösterdiğini anlatan Kaya, "Eşim çok kötüydü ilk önce acil servisinden giriş yaptık orada yapılan müdahale sonrası doğumhaneye kaldırdılar. Bebek doğduktan sonra durumunun çok kötü olduğunu öğrendik. Yaşamasına dair hiçbir umudumuz kalmamıştı. Ancak hocamız bebeğimize ilk müdahaleyi yaptı. Allah'ın takdiri ve onların tecrübesiyle bebeğimiz sağlığına kavuştu. Allah onlardan razı olsun. Hastanede kaldığımız süre içinde de doktorlarımız, hastane görevlileri ve yöneticiler bizimle yakından ilgilendi. Hepsine teşekkür ederiz." diye konuştu. 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Güner Özçelik ise bebeğin akciğerine hava girmesi sonucu karaciğer ve böbrek yetmezliği yaşadığını ve bu nedenle sağlığının kötüleştiğini söyledi.

Kentte çocuk cerrahisi olmadığı için bebeği Van'a sevk ekmek istediklerini ancak Van'da yer bulamadıklarını dile getiren Özçelik, "Daha sonra hastaya müdahale ederek tedavi uygulamaya başladık. 18 gün yoğun bakımda müşahede altında tuttuk. Bebeğimiz sağlığına kavuşunca anne ve babasına teslim ettik. Burada yeni doğan ünitesi ekibinin çok büyük katkısı oldu. Aile bebeğe benim ismimi vermiş. Bebek sağlığına kavuştuğu için mutluyum. Aileye teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2475 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim