• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

'Anne misafirhanesi' açıldı.

'Anne misafirhanesi' açıldı.
Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ‘Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerin anneleri artık “Anne Misafirhanesi”nde ücretsiz konaklayabilecek.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ‘Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerin anneleri artık “Anne Misafirhanesi”nde ücretsiz konaklayabilecek.

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde hizmete açılan ‘Anne Misafirhanesi’nin açılışına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun ve sağlık çalışanları katıldı.

Açılış öncesi konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, “İkinci ve üçüncü düzey yenidoğan yoğun bakımda yatan bebeklerin anneleri, yoğun bakımın gerektirdiği tıbbi şartlar nedeni ile bebeklerinin yanında kalamamaktadırlar. Ama beslenmesine başlanan bebekler için annelerinin süt vermesi gerekmektedir. Hastanemizde bu annelerimize yardımcı olabilmek adına, yenidoğan ünitesindeki 5 yataklı anne uyum odası süt verecek annelerimizin kalması için de kullanılıyordu. Ancak ayrılan bu alanın ihtiyacı karşılayacak donanımı olmadığından elbette ihtiyacımıza cevap vermiyordu. Diğer yandan, hava ve yol şartları nedeni ile hastanemize ulaşması sıkıntılı olabilecek yerlerden gelen, doğumu yaklaşmış ama ayaktan takip edilmesi gereken anne adayları, hastanede yatması gerekmediği halde, mecburen yatırılarak takip ediliyordu. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak, hem yoğun bakımda yatan bebeği için süt verecek anneler hem de hastaneye gerektiğinde hemen ulaşamayacak anne adaylarımız için, bizler bu hizmeti daha nitelikli ve işlevsel hale dönüştürmek üzere çalışmalarımızı başlattık. Hizmete açacağımız anne misafirhanemizle, annelerimiz ve anne adaylarımız ev konforunda bir ortamda kalabilecek ve bebekleri ile olması gereken iletişimi rahatlıkla kurabileceklerdir” dedi.

Samsun’un sağlık kuruluşlarındaki doğum oranlarında yüzde 100’lere ulaştığını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Kadınlarımızın, anne adaylarımızın, annelerimizin daha rahat bir şekilde çocuklarıyla buluşabileceği ve onlara daha yakın olabileceği bir ortamları oluşturmak adına ihtiyaç bu anne misafirhanesini bugün Samsun'da hizmete açmış oluyoruz. Özellik ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesine en önemli kriterlerden birisi de sağlık kurumlarındaki doğum oranlarıdır. Sağlık kurumlarındaki doğum oranları eğer yüzde 100'e yakın değil ise, o ülkenin gelişmişlik seviyesinde farklı yorumlar ve değerlendirmeler yapmak mümkündür. Türkiye'de de bu anlamda çok önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Sağlık kuruluşlarında doğum yapma oranları yüzde 100'lere yaklaşan bir boyuta geldi. Samsun'da da bu konuda çok önemli mesafeler aldık. Sağlık kurumlarında doğum oranlarını yüzde 100'lere yaklaştırdık. Bu hastanemizde açılışmış olan anne misafirhanemizin doğum oranlarının yüzde 100'e ulaşmasında çok önemli katkı sağlayacaktır. Çünkü kırsal alanda gidip gelmesi zor olan veya belirli bir süre kontrol altında tutulmasında yarar görülen anne adaylarının burada misafir edilerek doğumlarının sağlıklı bir şekilde yapılmasında ortamı hazırlanmış olacak. Yoğun bakımda bebekleri olan annelerin onları uygun bir ortamda beklemeleri, onlara ihtiyaç duydukların süt sağlayabilmeleri bakımında da medeni şartlarda kalabilecek ortamı da onlara sunmuş oluyoruz. Bunlar annelerin ve bebeklerin sağlığı için önemli. Sağlıkta Türkiye'de çok önemli değişim ve dönüşümler gerçekleşti” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, ‘Anne Misafirhanesi’nin açılışını gerçekleştirdiler. Açılışın ardından Vali Aksoy, misafirhaneyi gezerek, misafirhanede kalan annelere de gül verdi.

13 günlük kız bebeğinin yoğum bakımda kaldığını belirten 22 yaşındaki anne İlknur Çelebi, “13 gün önce Çarşamba ilçesinde doğum yaptım. Çocuğumun burada yoğun bakımda kaldığı için benim de Samsun'da kalacak yerim olmadığından dolayı burada kalıyorum. Burada bize çok güzel hizmetler veriliyor. Ayrıca bizden ücret almayacaklar. Burada çok sıcak bir ortam var. Ayrıca burada değişik eğitimler de alıyoruz” şeklinde konuştu.

20 günlük bebeğinin kuvözden çıkmasını bekleyen 22 yaşındaki anne Yeliz Sekendiz, “Bize burada kaldığımız gün boyunca emzirme, aile planlaması gibi birçok eğitimler veriyorlar. Hiçbir ücrette talep etmediler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5911 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim