• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Anne Nikoloeva Rus doktor istedi

Anne Nikoloeva Rus doktor istedi
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Rus rehber Victoria Nikoloeva'nın annesi Nudina Nikoloeva, katıldığı canlı yayında Rus televizyonu aracılığıyla Türkiye'ye Rus doktorların gelmesini talep etti.

Anne Nikoloeva, yüz nakli bekleyen Sezgin Ergen ile de görüşmeyi kabul etmeyerek, kızının organlarını bağışlamayacağını söyledi.

Bu sabah Rusya'da yayın yapan bir televizyon programının Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bahçesinden gerçekleştirdiği canlı yayınına kız kardeşi Suryaneva Tatyana Nikoloyevna birlikte katılan anne Nudinia Nikoloeva, kızının ölmediğini, yaşadığını savundu.

Anne Nikoloeva yaptığı konuşmasında kızının hareketlerine tepki verdiğini kaydederek şöyle konuştu: "Geçen Perşembe günü kızım hareket etmeye başladı. Dün de hareket etti. Teyzesi ve ben gözlerimize inanamadık. Şu an kalbinin ritmi durana kadar yaşayacak. Doktorlar hiçbir öneride bulunmuyor. Şu an hiçbir şey yapmıyorlar. Sanki kendilerinin görevleri bitmiş gibi davranıyorlar. Şu an hayatta tutuyorlar, bakımımı yapıyorlar ve bununla da her şey bitiyor" dedi.

KIZIM YAŞIYOR

Kızının organlarını bağışlamak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyleyen Nikoloeva, şöyle konuştu: "Organ nakliyle ilgili hiçbir şey olamaz. Çünkü ben hâla kızımın yaşadığına inanıyorum. O yaşıyor. Yüz nakli bekleyen Sezgin Ergen'in sadece estetik ameliyata ihtiyacı var. Ben, kendi çocuğumu vermek istemiyorum. O benim için yaşıyor"

ORGANLARI BAĞIŞLANMAYACAK

Victoria'nın teyzesi Suryaneva Tatyana Nikoloyevna ise, "Organ nakli konusunda bizimle kimse konuşmadı. Biz çok şaşırıyoruz. Organ nakli teklifinden dolayı biz çok şaşırıyoruz. Sonuçta bizle kimse konuşmadı. Sadece ben böyle düşünüyorum, bu sadece Türklerin isteği arzusu, hatta Sezgin Ergen'in isteği. Hiçbir zaman organ nakliyle ilgili bir şey olmayacak" dedi.

Canlı yayın programına bir süre sonra yine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği'nde yüz nakli için yetmiş dört gündür bekleyen Sezgin Ergen davet edildi. Anne Nikoloeva ve Sezgin Ergen canlı yayında karşı karşıya gelmek istememesi üzerine görüşme yapılmadı. Anne Nikoloeva ve Sezgin Ergen bu durum üzerine gözyaşlarını tutamadı.

Sezgin Ergen bir süre sonra ağlayarak yayın alanından uzaklaşmak istedi. Bunun üzerine Rus muhabir ve görevliler Ergen'i güçlükle sakinleştirdi.

Daha sonra Rus kanalına bir konuşma yapan Ergen,"Ben 30 yaşından beri bu haldeyim. Anne Nikoloeva'nın durumunu anlıyorum, ben de anneyim. Onlardan böyle bir talepte bulunmak benim içinde çok zor. Ama içlerinden gelirse vermek isterlerse kabul ederim" dedi.

Sezgin Ergen, birkaç gün önce beyin ölümü gerçekleşen Rus rehber Victoria Nikoloeva'nın ailesine seslenerek, kızının yüzünü bağışlamasını istemişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2404 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim