• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Antalya, denizin yanı sıra sağlık alanında da hizmet veriyor

Antalya, denizin yanı sıra sağlık alanında da hizmet veriyor
Antalya İl Sağlık Müdürü Hülür: "Bu yılın ocak-eylül döneminde ilimize gelen yabancı ziyaretçilerden 101 bin 331'i sağlık hizmeti aldı"

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da bu yılın 10 ayında 101 bin 331 turist sağlık hizmeti aldı, planlı şekilde sağlık turizmi için gelen turist sayısı ise 3 bin 494 oldu.

Son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde dünya standartlarını yakalayan Türkiye, bu sayede dünya sağlık turizminden aldığı payı artırıyor.

Dünyanın pek çok yerinden her gün binlerce hasta Türkiye'ye gelirken, önemli turizm merkezlerinden Antalya da bu turizm türünden aldığı payı artırmak istiyor.

- Antalya dünya çapında marka olacak

İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turistin sağlığı konusunda uzun yıllara dayanan deneyim, bilgi ve güçlü altyapıya sahip Antalya'yı sağlık turizmi alanında da profesyonel anlamda ve dünya çapında marka yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Turistin sağlığı ve sağlık turizmi hizmetleri açısından potansiyeli yüksek bir il olan Antalya'da Sağlık Turizmi Biriminin faal olarak çalıştığını belirten Hülür, sağlık turizmi ve turistin sağlığı birimlerinde çalışacak hekim ve sağlık personeli için sertifikasyon programı çalışmalarının sürrüğünü anlattı.

Program ile özel ve kamu kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin sağlık turizmi ve turistin sağlığı alanındaki gelişmeleri ve güncel uygulamaları öğrenmelerini amaçladıklarını bildiren Hülür, hasta ilişkilerini daha iyi yönetebilme ve süreçler konusundaki becerilerini geliştirmelerinin hedeflendiğini kaydetti.

Antalya'nın doğal ve kültürel güzellikleri ile sağlık hizmetlerini anlatan Arapça, Almanca, İngilizce, Rusça, ve Türkçe tanıtım filmi ve İngilizce web sitesi hazırladıklarını ifade eden Hülür, ildeki sağlık kuruluşlarının yer aldığı İngilizce bilgilendirme rehberi ve rehberin cep telefonu aplikasyonları olan "Antalya Health & Holiday"in de kullanımda olduğuna dikkati çekti.

Hülür, her yıl 10 milyonun üzerinde turistin konakladığı otellere sağlık ihtiyacı olan kişilere yönelik Konaklama Tesisleri Sağlık Ünitesi Uygunluk Belgesi verdiklerini söyledi.

- 10 ayda 101 bin kişiye sağlık hizmeti

Geçen yıl 116 bin 436 yabancı uyruklu kişinin Antalya'da sağlık hizmeti aldığını vurgulayan Hülür, bunlardan 110 bin 211'ini turistik amaçlı ziyarete gelip rahatsızlanarak sağlık hizmeti alanların oluşturduğunu belirtti.

Hülür, 6 bin 225 kişinin ise ildeki kamu, özel ve üniversite hastanelerine sağlık turizmi kapsamında gelen kişiler olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu yılın ocak-eylül döneminde ilimize gelen yabancı uyruklu ziyaretçilerden 101 bin 331'i, sağlık hizmeti almıştır. İlimize ziyaret amaçlı gelip sağlık hizmetine ihtiyaç duyanların ülkesi sırasıyla Rusya, Almanya, Hollanda, Norveç ve İsveç şeklinde gerçekleşti. Planlı olarak sağlık turizmi kapsamında ilimize gelip hizmet alan yabancı uyruklu kişi sayısı da 3 bin 494 oldu. Bu kapsamda hizmet alan ilk beş ülke de Almanya, Rusya, Kazakistan, Libya ve Azerbaycan şeklindedir."

Hülür, sağlık turizmi kapsamında verilen hizmetlerin branşlara göre dağılımının göz, diş, ortopedi, beyin cerrahi, kardiyoloji, tüp bebek uygulamaları, onkoloji, radyoterapi, plastik cerrahi, transplantasyon, diyaliz, saç ekimi, fizik tedavi hastaları ve bakıma ihtiyacı olan ileri yaş grubu hastalar olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 13037 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim