• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Antalya Devlet Hastanesi'nde hijyen skandalı

Antalya Devlet Hastanesi'nde hijyen skandalı
Burası Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Kardiyoloji Yoğun Bakım Servisi! Kanlı sargı bezleri yerlerde, hijyenik tutulması gereken tıbbi malzemelerin yanına tamir aletleri konulmuş. Elini kolunu sallayan ameliyathaneye, yoğun bakım hastalarının yanına gire

Salim UZUN/HÜRRİYET

Kritik sağlık müdahalesi yapılması gereken hastaların hizmet aldığı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Kardiyoloji Yoğun Bakım Servisi’nde ortaya çıkan skandal niteliğindeki görüntüler hasta yakınlarını isyan ettirdi. Hasta yakınları, hiçbir hijyen kuralının uygulanmadığı bölümde, yerlere atılmış kanlı sargı bezlerini, steril tutulması gereken malzemelerin üzerine bırakılan tamir malzemelerini, toz toprak içindeki koridorları görüntüleyip sağlık bakanlığı ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayette bulundu.

 

İSTEYEN İÇERİ GİRİYOR

İhmaller zincirinin sadece yoğun bakım bölümünde değil ameliyathanede de yaşandığını belirten hasta yakınları, görevli personelin ve ziyaretçilerin bone, eldiven ve önlük giymeden bölümde dolaştığını, yoğun bakım bölümü girişindeki kapının sürekli açık olması nedeniyle her isteyenin bölüme girip çıkabildiğini söyledi. Temizlik görevlilerinin hiçbir hijyen uygulaması yapmadan yoğun bakım hastalarının yanında pas pas yaptığını belirten hasta yakınları, “Evimizdeki hijyen şartları bile daha iyi” dedi.

"ELDİVEN GALOŞ ÖNLÜK GİYEN HİÇ KİMSE YOK"

Yoğun Bakım Bölümü’nde yaşananları 3 gündür kayıt altına aldığını belirten hasta yakını S., “Bunun adı ihmal değil, rezalet. Yoğun bakımdaki hastaların yanına her isteyen girebiliyor. Koridorlar toz toprak içinde. Steril tutulması gereken sargı bezleri, eldivenlerin yanına tornavida koyuyorlar. Servis içinde bone, eldiven, galoş ve önlük giyen hiç kimse yok. Sözde temizlik görevlileri yoğun bakımdaki hastanın yanında pas pas atıyor. Ameliyathaneye girenlerin üzerleri kir pas içinde. Bunları gördükçe sağlığımızın kime emanet olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

BİZİ DİKKATE ALMADILAR

Yaşanan ihmalleri başhekimliğe aktardıklarını fakat çözüme ulaşamadıklarını ifade eden bir başka hasta yakını M., “Şikayetlerimiz dikkate alınmayınca Sağlık Bakanlığı ve BİMER’e başvuru yaptık. Şikâyetlerimiz bu kurumlara ulaşınca çözüm sağlanacağını düşünüyoruz. Aslında bu sorunların çözümü için illa şikâyet olması gerekmiyor. Biz normal vatandaş olarak bu ihmalleri görebiliyorsak sağlık personelleri daha iyi görmeli. Ancak olmuyor! Bizim küçücük uyarımızı bile ukalalık olarak nitelendiriyorlar. Steril, yarı steril ortamlara ellerinde boyalar, tinerlerle giriyor, tadilat yapıyorlar. Bu sırada 3 metre ötede hastalarımız hayat mücadelesi veriyor” diye konuştu.

İNCELEME BAŞLATILDI

Hasta yakınlarının iddiaları üzerine Atatürk Devlet Hastanesi Kardiyoloji Yoğun Bakım Servisi’nde tespitler yapan Hürriyet muhabirleri de benzer görüntülere şahit oldu. İhmallerle ilgili Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği herhangi bir açıklama yapmazken, şikâyetleri dikkate alan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği bölümde inceleme başlattı. Yetkililer, “Vatandaşlarımızın tespit ve şikâyetleri üzerine söz konusu bölümde gerekli incelemeler başlatıldı. Bu inceleme sonunda ihmal tespit edilmesi halinde kanun ve yönetmelikler çerçevesinde gereken yapılacaktır” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6871 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim