• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Antalya'da acil tıp teknisyenine muştalı saldırı

Antalya'da acil tıp teknisyenine muştalı saldırı
Hasta nakli yapan ambulans ekibindeki acil tıp teknisyeni kadın, yol verme yüzünden ambulans sürücüsüyle tartışan kişinin muştalı saldırısı sonucu yaralandı.

Antalya'da acil tıp teknisyeni kadın, yol verme yüzünden ambulans şoförü ile tartışan bisiklet sürücüsü tarafından muştayla yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Devlet Hastanesine hasta nakli yapan ambulans sürücüsü Gazi Peri ile bisikletli Ş.K, arasında yol verme nedeniyle tartışma yaşandı. Ambulans ekibi, tartışmanın ardından araçtaki hastanın Atatürk Devlet Hastanesine naklini gerçekleştirdi.

Bu sırada hastaneye gelen Ş.K. ile ambulans ekibi arasında arbede yaşandı. Olayda acil tıp teknisyeni Ayşe Mutlucan, Ş.K. tarafından muştayla yüzünden yaralandı. Kaşı açılan Mutlucan'a hastanenin acil servisinde müdahale edildi.

Ş.K. ise hastane polisi tarafından gözaltına alındı.

İl Sağlık Müdürlüğünden kınama

Öte yandan, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Hülür, açıklamasında, ambulansla hasta nakli gerçekleştirdikleri sırada muştayla yaralanan ve aynı hastanede müdahale edilen Ayşe Mutlucan'ın maruz kaldığı şiddeti kınadıklarını bildirdi.

Böyle üzücü bir olayın bir daha hiçbir sağlık çalışanının başına gelmemesini dileyen Hülür, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şiddetin kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Kaldı ki her alanda büyük özveriyle halkımıza hizmet eden sağlıkçılar, fazlasıyla takdiri ve saygıyı hak ediyorlar, şiddeti değil. Sağlık Bakanlığımızın başlattığı 'Şiddete sıfır tolerans' uygulaması ile çalışanlarımıza destek oluyoruz. Haksızlığa uğradığını iddia eden vatandaşımızı hasta hakları birimleri başta olmak üzere ilgili yerlere yönlendiriyoruz. Buna rağmen sağlık çalışanlarının görevleri başında şiddete maruz kaldığını görmek son derece üzücü ve kabul edilemez bir durumdur. İnanıyoruz ki halkımız ile fedakar sağlık çalışanları arasında derin bir sevgi bağı var ve yine inanıyoruz ki halkımız, sağlıkçılardan ve sunulan hizmetlerden son derece memnun."

Hülür, görevi başında sözlü ve fiili şiddete uğrayan meslektaşlarına hukuki ve psikolojik destek sağladıklarını da belirtti. Şiddeti uygulayanların karşısında güçlü bir sağlık ordusu bulacağının unutmamasını isteyen Hülür, açıklamasında, "Şiddetin hiçbir gerekçesinin olamayacağı ve hukuki süreçten muaf tutulamayacağı gerçeğini artık vatandaşımızın öğrenmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 4188 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim