• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Antalya'da sağlık turizmini geliştirme çalışmaları

Antalya'da sağlık turizmini geliştirme çalışmaları
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Antalya'da sağlık turizmini geliştirmek amacıyla yürüttüğü proje kapsamında Rusya'dan sağlık alanındaki sektör temsilcilerini kente getirdi.

Sağlık turizminin geliştirilmesi için Rus hastaların Antalya'daki hastanelerde tedavi edilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında kente gelen, aralarında Rusya'dan sağlık sektörüyle ilgili medya mensupları, tur operatörleri ve klinik sahiplerinin bulunduğu heyet, Vali Yardımcısı Recep Yüksel'i makamında ziyaret etti.

Antalya'nın yılda 3,5 milyon Rus turisti ağırlayan bir şehir olduğunu ifade eden Yüksel, Rus turistlerin ilgisinin her geçen yıl arttığını söyledi.

Bu yıl yüzde Rus turist sayısında yüzde 20 artış olduğunu ifade eden Yüksel, yaklaşık 50 bin yerleşik Rus vatandaşının da Antalya için potansiyel güç anlamına geldiğini dile getirdi.

Antalya'nın Ruslar tarafından bu kadar ilgi gören ve tanınan bir kent olmasına karşın, bu ülke vatandaşlarının sağlık sektöründeki faaliyetlerden yeterince faydalanamadıklarına işaret eden Yüksel, "Antalya, sağlık turizminde iddialı bir kent. Antalya'daki kamu ve özel hastaneleri, fiziki ve teknolojik bakımdan sağlık turizmine hazır. Hastanelerimizde Rusça bilen elemanlar bulunuyor" dedi.

Yüksel, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin kalitesinin diğer ülkelere göre oldukça iyi olduğuna dikkati çekerek, tedavi olmak için Avrupa ülkelerini tercih eden ve yüksek ücret ödeyen Rus misafirleri Antalya'da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

- Antalya'nın ulaşım kolaylığı, büyük avantaj

Antalya'nın ulaşım kolaylığıyla da büyük bir avantaja sahip olduğunun altını çizen Yüksel, "Türk devletinin sağlık turizmiyle ilgili destek ve teşvikleri bulunuyor. Özellikle yaşlı ve engelli hastaların tedavileriyle ilgili çok ciddi katkılar sağlanıyor" diye konuştu.

Heyettekilerin sorularını yanıtlayan Yüksel, yılda 12 milyon turistin geldiği Antalya'da yiyecek ve içecekle ilgili ara sıra görülen sorunların dışında ciddi bir sağlık sorunu yaşanmadığını vurguladı.

Yakın dönemde Türkiye'de sadece birkaç ilde "Sağlık serbest bölgeleri" kurulmasının planladığını bildiren Yüksel, büyük oranda yabancı hastaların tedavisinin amaçlandığı bu bölgelerin sağlık turizmine yatırım yapmak isteyenlere için cazip olanaklar sunacağını söyledi.

- Sağlık turizmiyle ilgili tanıtım çalışmaları yapılıyor

Kanser hastalıkları başta olmak üzere diş, göz ve organ nakilleri gibi pek çok alanda hizmet verilebileceğini anlatan Yüksel, "Sağlık turizmiyle ilgili Moskova başta olmak üzere birçok bölgede tanıtım faaliyetleri başlatıldı. İlgili kurumlar, Antalya'nın bu konudaki olanaklarını ve potansiyelini tanıtıyor" diye konuştu.

Antalya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Cengiz Yılmaz da Antalya'nın, Ruslara deniz, kum, güneş üçlemesinin dışında tatillerini geçirebilmenin yanı sıra sağlıklarıyla ilgili sorunları çözebilecekleri bir kent alternatifi sunduğunu kaydetti.

Antalya'nın tatil turizmi dışında sağlık alanında da Ruslar için vazgeçilmez bir şehir olması çabasında olduklarını dile getiren Yılmaz, "Antalya'yı Rus sağlıkçıların da hizmetine açtık. Daha çok tanıtımla bu sektörün canlanması için çaba göstereceğiz" dedi.

Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Erdoğan Taş ise kentteki özel hastanelerin yanı sıra kamu hastanelerinin de yüksek kalitedeki hizmetle sağlık turizmine hazır olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ebru Büyükkaraman, Ekonomi Bakanlığının sağlık turizmine destek amacıyla yabancı hastaların tedavileriyle ilgili vergi indirimleri uyguladığını ifade etti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Antalya'da bulunan Rus heyet, kentteki kamu ve özel sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulunacak.

Bu haber toplam 17702 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim