• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Antep fıstığı zayıflatıyor

Antep fıstığı zayıflatıyor
Diyet yaparken belirli miktarda Antep fıstığı tüketilmesinin kilo vermeye yardımcı olduğu tespit edildi.

Alman Aerztezeitung internet sitesinin haberine göre, California üniversitesinde yapılan araştırmada, yüksek besleyici değerlere sahip Antep fıstığının aynı zamanda kilo vermede olumlu etkisi olduğu ortaya çıktı.

Bilim adamları, diyet uygulayan 52 aşırı kilolu hasta üzerinde yaptıkları araştırmada, bir gruba ara öğün olarak 240 kalori değeri olan Antep fıstığı, bir gruba da 220 kalori değeri olan tuzlu bisküvi verdi. 12 hafta süren araştırmanın sonunda, Antep fıstığı yiyen grubun kısa sürede hedeflenen kiloya ulaştığı görüldü.

Ayrıca Antep fıstığı verilen grubun trigliserit değerlerinin daha düşük olduğu gözlendi. Öte yandan ABD’de yapılan diğer bir araştırmada, kabuklu Antep fıstığının, soyulmuşuna oranla daha az miktarda tüketildiği ortaya çıktı. Bir gruba soyulmuş Antep fıstığı, diğer gruba kabuklu Antep fıstığı veren araştırmacılar, kabuklu fıstığın daha az miktarda tüketilerek aynı doygunluğa ulaşıldığını gördü.

Bilim adamları, soyulmuş Antep fıstığı kabuklarının görüntüsünün deneklerin daha az yemesine neden olduğunu belirtti. Soyulan kabukların hemen atılması halinde ise deneklerin daha fazla Antep fıstığı yediği görüldü.

British Journal of Nutrition dergisinde yıl başında yayımlanan bir araştırmada da yüksek yağ oranı ile bilinen Antep fıstığındaki yağın bir bölümünün kullanılmadan insan vücudundan atıldığı belirtilmişti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3997 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim