• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Antineoplastik İlaç Alımı hakkında duyuru (TKHK)

Antineoplastik İlaç Alımı hakkında duyuru (TKHK)
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Antineoplastik İlaç Alımı hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı: 39960995-949/-E.841   03.05.2016
Konu: Antineoplastik İlaç Alımı

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ
GENEL SEKRETERLİĞİNE

Kurumumuz tarafından Genel Sekreterliklerden toplanan talepler doğrultusunda merkezi alım kapsamında alınması planlanan antineoplastik ilaçlardan ERBITUX 100 mg/20 mi IV Inf için Çözelti İçeren Flk., ERBITUX 500 mg/100 mi IV Inf için Çözelti İçeren Flk., VECTIBDC 20 mg/ml Inf Çözeltisi Kons. 5 mi ve VECTIBIX 20 mg/ml Inf Çözeltisi Kons. 20 mi ilaçlan için 02.05.2016 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Yükleniciler ile imzalanan sözleşmeler Kurumumuz http://www.tkhk.aov.tr/DBT/17/TumDuyurular internet adresinde yayımlanmıştır.

Sağlık tesislerimiz tarafından sipariş verilirken ve muayene ve kabul aşamasında yapılacak işlemler ile ilgili dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmiştir.

1-Yüklenicilere yapılacak ilaç siparişleri sağlık tesisleri tarafından verilecektir.

2-Kurumumuzdan talepte bulunmayan ve sözleşmenin 10.1.1 maddesi ile ilaç tahsisi yapılmayan sağlık tesisleri siparişte bulunamayacaklardır.

3-Sağlık tesisleri, sipariş verirken Kurumumuz tarafından belirlenen azami seviyede stok bulunduracak şekilde ihtiyaçlarını planlamaları gerekmektedir.

4-Yükleniciye verilecek siparişler taraflarca imzalanan sözleşme ve yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmalıdır.

5-Yükleniciye gönderilen sipariş yazısının 1 (bir) nüshasının aynı gün [email protected] mail adresine gönderilmesi, sözleşmede belirtilen miktarların aşılmaması adına önem arz etmektedir.

6-Sağlık tesisleri, sözleşmede belirtilen miktarların aşılmasını önlemek amacıyla sipariş miktarlarını takip etmelidirler.

7-Süresi içerisinde teslimi yapılmayan siparişler için yükleniciye yapılacak ihtarlar Kurumumuz tarafından gönderilecek olup, süresinde yapılmayan teslimatlar tebligat evrakları ile birlikte ivedi olarak Kurumumuza bildirilecektir. Sağlık tesislerince teslimi yapılmayan siparişler için yükleniciye herhangi bir tebligat gönderilmeyecektir.

8-Geç teslimatları yapılan siparişlerin gecikilen gün sayılan belirtilerek muayene ve kabul raporu ile birlikte Kurumumuza bir üst yazı ile bildirilecektir.

9-Sağlık tesislerine teslimatı yapılan ilaçların muayene ve kabulleri, ilgili sağlık tesislerince yapılacağından bu yazının Kurumumuz web sayfasında yayımlanmasından itibaren (asil ve yedek) ivedi bir şekilde muayene ve kabul komisyonları oluşturulmalıdır.

10-Muayene ve kabul işlemleri ile Geçici Alındı Belgesinin düzenlenmesi ilaçların teslimini takip eden 1 (bir) iş gününü geçmeyecek şekilde yapılmalıdır. Geçici alındı belgesi ile teslim alman ilaçların, Kurumumuz tarafından taşınır işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için aynı gün içerisinde geçici alındı belgesi İle tarih ve sayısı alınmış ve üç nüsha olarak düzenlenmiş muayene ve kabul komisyon raporunun [email protected] mail adresine, asıl evrakların ise yine aynı gün içerisinde posta veya kargo yoluyla Satın Alma Daire Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

11-Her sağlık tesisinin, söz konusu alımın takibi ile ilgili olarak bir personel görevlendirmesi gerekmekte olup, görevlendirilen personel bilgilerinin (cep telefonu numarası dahil) [email protected] mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.

12-Muayene ve kabul ile ilgili olarak kurumumuz web sayfasında yayımlanan muayene komisyon raporunun kullanılması ve dip notlarına dikkat edilmesi önem arz etmektedir.

Ayrıca, ALTUZAN 100 mg / 4 mi Kons. Inf Çözeltisi İçeren Flk., ALTUZAN 400 mg / 16 mi Kons. Inf Çözeltisi İçeren Flk., MABTHERA IV 100 mg/10 mi 1 Flk., MABTHERA IV 500 mg/50 mi 2 Flk., HERCEPTÎN 150 mg. 1 Flk., JEVTANA 60 mg / 1,5 mi Inf için Çözelti İçeren 1 Flk, için tedarikçi firmalar ile görüşmeler devam etmektedir. Söz konusu görüşmeler tamamlanıncaya kadar bu ilaçlardan Kurumumuzdan talepte bulunan Genel Sekreterlik / Sağlık Tesisleri Kurumumuz tarafından belirlenen azami seviyede stok bulunduracak şekilde alım yapmalıdır.

Bu itibarla; Antineoplastik ilaç alımı ile ilgili olarak sözleşmeler imzalandıkça duyuru yapılacaktır. Sözleşme imzalanan kalemlere ait yukarıda belirtilen hususlara ve ekteki iş akış şemasına uygun olarak hareket edilmesi gerekmekle birlikte, konunun sözleşme kapsamında ilaç tahsisi yapılan sağlık tesislerine duyurulması hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Dr. Abdülvahit SÖZÜER
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

EK:
1- Sözleşme, Teknik Şartname. Muayene Komisyon Raporu
2- İş Akış Şeması

DAĞITIM:
48 İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

 

Yazının aslı için tıklayınız

Sözleşme Dosyası için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6000 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim