• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Apandisiti patladı, hastanede doktor bulamadı

Apandisiti patladı, hastanede doktor bulamadı
Karın ağrısı şikayetiyle önce devlet hastanesine ardından üniversite hastanesine götürülen Kağan Dirican'ın apandisitinin patladığı anlaşıldı. Burada yatak yok denilen aile özel hastaneye koştu, bu kez de nöbetçi doktor yoktu.

Apandisiti patlayan 8 yaşındaki Kağan Dirican, önceki Sabah Pendik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki doktor, antibiyotik ve Ağrı kesici verip hastayı evine yolladı. Ağrı şiddetlenince gece götürüldüğü Marmara Üniversitesi Pendik eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kaan'a doğru teşhis konuldu ancak burada da küçük çocuk için yatak yoktu. Ağrılar içinde saatlerce başka bir hastaneye sevk edilmeyi bekleyen küçük çocuğun ailesi çareyi özelde aradı ancak oradan da, "2 bin 500 lira ödeyebilirseniz yatıralım" cevabını aldı. Aile durumu sağlık Bakanlığı'na bildirdikten sonra Kağan'a devlet hastanesinde oda bulundu. Küçük çocuk teşhisten yaklaşık 15 saat sonra ameliyata alındı.

'Saatlerce bekledi'

Dirican ailesinin yaşadığı sağlık skandalını amcası sosyal medyada duyurdu. Karşı karşıya kaldıkları durumu ekşisözlük'te yazan amca, 8 yaşındaki yeğenini karın ağrısı şikayetiyle bir devlet hastanesine götürdüklerini ve buradaki doktorun ağrı kesici ve antibiyotik tedavisi verip aileyi evine gönderdiğini belirtti. Ancak ilaçlara rağmen ağrının şiddetlendiğini belirten amca sonrasında yaşananları da şöyle anlattı: "Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de yaklaşık 4-5 saat süren testlerden sonra çocuğun apantistinin patladığı ancak hastanede yer olmadığı, başka bir hastaneye gitmemiz söylendi. Marmara'ya 2 dakika mesafede bulunan Yüzyıl Hastanesine getirdik. Buradaki çocuk doktoru da cerrah olmadığını, ancak sabah gelebileceğini söyledi. Çocuk doktoru çocuk cerrahını aradı, cerrah sabah 10'da gelebileceğini, operasyon ücretinin 2 bin 500 lira olduğunu söyledi. Paranın önemi olmadığını, ancak hemen gelmesi gerektiğini belirttiğimizde de evinin uzak olduğunu, daha erken saatte gelemeyeceğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nı arayıp durumu anlattık. Marmara Araştırmada yer olmasa da onların bizi sevk etmesi gerektiğini ilettiler ve tekrar oraya gitmemizi söylediler. Yüzyıl Hastanesi'nin ambulansıyla tekrar Marmara Araştırmaya gittik, çocuk cerrahı veya herhangi bir hastane çalışanı bir oda vermeye dahi tenezzül etmedi. Yeğenim saatlerdir normal sıra bekleyen hasta gibi bekliyor, ağrıdan kıvranıyor. Doktor saatlerce o şekilde bizi beklettikten sonra yer boşalmayacağını, sevk edileceğini söyledi."

Hastane hastane gezdi

Yaşanan tartışmanın ardından Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeğeni Kağan için oda bulunduğu yazan amca, ameliyata alınan yeğeninin durumunun da iyi olduğunu yazdı.

Milliyet hastanede konuştuğu Kağan'ın babası Can Dirican (38) ise oğlunun öğlen saat 15.00 sularında ameliyata alındığını, son ana kadar ameliyatın belirsiz olduğunu söyledi. Baba Dirican, "Hasta için uygun olmayan bir ortamda oğlum 3 saat servise yatmak için bekledi. Özel hastaneye gittiğimizde de mevzu eninde sonunda paraya geliyor. Kısaca oğlumun ameliyat olması için hastane hastane dolaştım. Oğlum sağlığına kavuştu ya çok mutluyum" dedi.

Doktor: Beklenmesi gerekiyordu

Özel Yüzyıl Pendik Hastanesi'nde çalışan çocuk cerrahi uzmanı da ailenin iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

"Sabah saat 5.50'de nöbetçi doktor arkadaşım beni aradı ve apandist teşhisi konulan bir hastanın hastanemize geldiğini söyledi. Durumuna ilişkin nöbetçi çocuk doktorundan bilgi aldım. Hastanın karnının sert olduğu ve apandistinin patlamış olabileceği bilgisini doktor arkadaş benimle paylaştı. Patlamış apandist çocuklarda uzun süreli yatışları gerektiren de bir rahatsızlıktır. Çocuğun genel durumunu düzeltmeden ameliyata alırsanız çok sıvı kaybı ve düşük tansiyon nedeniyle hasta masada kalabilir. Böyle durumları yaşadık ve çocuğun açlık süresinin de ameliyat için müsait olmadığını öğrenince ameliyatın en erken saat 10.00 gibi olabileceği bilgisini aileye verdim. Ben gecenin herhangi bir saatinde acil vakalar için ameliyat yapan bir doktorum."

 

Furkan Özkara

 
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5871 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim