• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Arınç: Hastanede din adamı bulunması güzel bir uygulama

Arınç: Hastanede din adamı bulunması güzel bir uygulama
Sırbistan'da bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç, Belgrad Klinik Merkezi’ni ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sırbistan'ın Belgrad-Niş otoyolunda geçen hafta meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve halen hayati tehlikesi bulunan TRT ekibini taşıyan aracın şöförü Serhat Alp'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Avrupa Konseyi Medya ve Bilgi Toplumundan Sorumlu ''Dijital Ortamda Demokrasi ve İfade Özgürlüğü'' konulu toplantının açılış oturumuna katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra Belgrad Klinik Merkezi'ne giderek, hastanenin bünyesinde bulunan Acil Klinik Merkezi Müdürü Zlatibor Lonçar'dan Alp'in durumuyla ilgili bilgi aldı.

Lonçar'la yaptığı görüşmenin ardından Arınç, hayati tehlikesi devam eden Serhat Alp'i yoğun bakım ünitesinde ziyaret etti. Arınç, daha sonra Alp'in babası Senat, annesi Elmas ve kardeşi Abdusamet Alp ile bir araya geldi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, yaklaşık bir hafta once TRT ekibinin Sırbistan'ın başkenti Belgrad yakınlarında bir trafik kazası geçirdiğini hatırlattı.

Arınç, ''Bu acı bir kazaydı, bir arkadaşımız, kameramanımız vazife başında şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Onu Ankara'da defnettik. Diğer arkadaşlarımız yaralandı. Bu yaralanan arkadaşlarımızdan birisi de Serhat arkadaşımız. Bizim ekibimizi alıp Belgrad'a getiren otomobilin şoförlüğünü yapıyordu'' diye konuştu.

Belgrad'da Avrupa Konseyi'nin medyayla ilgili toplantısı için bulunduğunu, toplantının açılışının ardından Belgrad Klinik Merkezi'ne gelerek hem doktordan bilgi almak hem de Alp'in ailesine geçmiş olsun dileklerini iletmek istediğini söyledi.

Hastanenin Acil Klinik Merkezi'nin Müdürü Lonçar'dan hastanın durumuyla ilgili bilgi aldığını anımsatan Arınç, Türkiye'den daha önce uzmanların geldiğini, yapılan tedavi hakkında bilgi aldıklarını, yapılan tedavi ve ihtimamın fevkalade yerinde olduğunu söylediklerini anlattı.

Arınç, ''Benim de burada gördüğüm ve aldığım bilgi şudur; Belgrad'daki bu klinik yetkilileri bu konuda tıbben ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaktadırlar, kendilerine teşekkür ettim. İnşallah Serhat da sağlığına kavuşacak, Allah onu annesine, babasına, kardeşine, milletimize bağışlasın'' ifadelerini kullandı.

Alp'in durumunun ağır göründüğüne, ailesinin de bunu bildiğine işaret eden Arınç, ''Herşey bizim için, hepimiz kaza geçirebiliriz, zor durumlarda kalabiliriz. Bunlar görev başında oldu ama herşey uygulanıyor, bundan ailesi de halkımız da mutmain olsun'' dedi.

Serhat Alp'in Saraybosna Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu, boş zamanlarda şoförlük yaparak kendi bütçesine katkı sağladığını anımsatan Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Böyle bir hadise oldu. Hadiseyi artık herkes biliyor. Ben kendisini bizzat gördüm. Doktorlardan aldığım bilgiyi de esasen babası da gördü. Şu anda yoğun bakımda, tedavi altında, umarım ki tedaviye olumlu cevap verecek ve inşallah kendisine en kısa zamanda Bursa'da kavuşacağız'' diye konuştu.

Din adamlarının bulunması çok güzel uygulama

Belgrad'daki hastanede bir dini merkezin bulunduğunu, buradaki din görevlisiyle kısa bir görüşme yapmaya fırsat bulduğunu ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

''Bir papazla tanıştım. Belki kilise gibi içerisi tanzim edilmişti. Ben şuna inanıyorum; hastalarımızın özellikle morale çok ihtiyacı olabilir. Bu çok güzel bir uygulama. Sayın Büyükelçi'den aldığım bilgilere göre, Müslüman hastalar için gerektiğinde hemen imamlar gelebiliyor, kendilerine verilebilecek konularda fikir verebiliyorlar. Böyle bir uygulama beni çok mutlu etti, bu çok önemlidir. İnsanlar inançları ne gerektiriyorsa onu yapmak ve bilmek isterler. Müslüman din adamlarının da hastanede vazife yaptıklarını öğrenmek beni gerçekten mutlu etti. Çünkü özellikle hastalık zamanları hem hasta için hem hasta sahipleri için moralin yüksek tutulması gereken zamanlar.''

İhtiyaç duyulması halinde tedavisi devam eden Alp için ambulans uçak ve helikopterlerin seferber edilebileceğini söyleyen Arınç, Türkiye'den gelen uzmanların durumu incelediğini ve hastanın şu anda rahatsız edilmemesi gerektiği noktasında kendilerini ikna ettiklerini bildirdi.

Serhat Alp'in babası Senat Alp ise Arınç'ın ziyaretinin kendilerine büyük moral verdiğini söyledi.

TRT'de yayımlanmak üzere belgesel çekimi için Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten Sırbistan'a doğru yola çıkan ekibi taşıyan Serhat Alp yönetimindeki Bosna Hersek plakalı araç, Belgrad'a 60 kilometre uzaklıkta devrilmişti. Kazada, TRT kameramanı Halil Elmas olay yerinde yaşamını yitirmiş, Aslı Özbilen Smith, Serhat Alp, Hüseyin Topal, Hasan Ali Demircan ve Hasan Taş yaralanmıştı. Sürücü Serhat Alp dışındaki yaralılar Türkiye'ye gönderilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2356 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim