• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Arsa tamam sıra imzada

Arsa tamam sıra imzada
Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl 11 ilde ihale edilecek olan 'Sağlık Helikopter Pisti Projesi'nin Bursa'da uygun arsaya inşa edilebilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten 'arsa devri'ne onay bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl 11 ilde ihale edilecek olan 'Sağlık Helikopter Pisti Projesi'nin Bursa'da uygun arsaya inşa edilebilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten 'arsa devri'ne onay bekleniyor.

Kabinedeki yeni görevi nedeniyle Bursalıların Ankara'dan beklentilerini artıran Çelik, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi yanındaki 2.5 dönümlük arsayı Sağlık Bakanlığı'na devretmesi durumunda Bursa yeni bir acil müdahale helikopter pistine kavuşmuş olacak. Özellikle dağ yöresinde, ormanlık alanlar ve kış turizminin kalbi Uludağ'daki vakalara daha hızlı müdahale etmeyi sağlayacak helikopter pisti, 1. Basamak Sağlık Hizmetleri kapsamında kullanılacak ve vatandaştan ücret alınmayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın arsayı devretmesi durumunda pistin önümüzdeki yıl faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Şevket Yılmaz Hastanesi'nin etrafındaki barakalar yıkılarak yerine inşa edilecek olan pisti, acil hastaların yanı sıra özel helikopter de kullanabilecek

ÇELİK, ONAY VERMELİ
İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kamu hastanelerinin birleşmesinden sonra Sağlık Bakanlığı'nı dava ederek geri aldığı arsaya yeniden talip olduklarını söyledi. Dr. Çelik, BHA muhabirine yaptığı açıklamada, Şevket Yılmaz Hastanesi yanındaki arsayı 'Sağlık Helikopter Pisti Projesi' için kullanmak istediklerini belirtti.
AKP Bursa Milletvekili Faruk Çelik'in yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev aldığını, kendisinden arsa konusunda destek beklediklerini kaydeden Dr. Çelik, "Bakan Çelik'i bu konu hakkında bilgilendirdik ve önümüzdeki süreçte problem çıkacağına ihtimal vermiyoruz. Çelik'in bakan olmasıyla birlikte Bursa'da sadece sağlık değil, eğitim ve diğer alanlarda da elimizin güçleneceğine inanıyoruz" dedi.

ÜCRETSİZ HİZMET
Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı'ndan bir heyet gelip incelemelerde bulunduklarını, pist için uygunluk araştırması yapıldığını anlatan Dr. Çelik, sonucun olumlu çıktığını ifade etti. Buraya inşa edilecek pistte özel dizayn edilmiş bir acil helikopter ambülansı ebibiyle birlikte sabit duracağını, bu istasyonun aynı 112 Acil Servis gibi 24 saat çalışacağını dile getiren Dr. Çelik, şöyle konuştu:
"Sağlık Bakanlığı ihaleyi tamamladığında çalışmalara hemen başlayacağız. Bursa için çok önemli bir proje. Çünkü, kentimizde yoğun dağlık bölgeler, ormanlar ve kış turizminin kalbi Uludağ bulunuyor.
Buralardaki acil ambülans ihtiyacını havadan giderebildiğimiz takdirde büyük bir sıkıntıyı aşmış olacağız. İl Sağlık Müdürlüğü olarak helikopter pistinde kullanılması gereken uydu telefonlarını da bu ay temin edeceğiz. 1. Basamak Sağlık Hizmetleri kapsamında faaliyet gösterecek pisti kullanan vatandaşımızdan ise herhangi bir ücret talep etmeyeceğiz."

BURSA HAKİMİYET

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim