• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Artık aile hekimimiz var, Aile hekimliği uygulanan iller

Artık aile hekimimiz var, Aile hekimliği uygulanan iller
Aile hekimliği uygulaması bugünden itibaren İstanbul’da da başlıyor. İşte detaylar

Türkiye’de sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması projesinin en önemli aşaması olan aile hekimliği uygulaması bugünden itibaren İstanbul’da da başlıyor. İl Sağlık Müdürü Dokucu “İstanbul’da 3 bin 645 aile hekimi görev yapacak. Hakim başına 3 bin 600 kişi düşecek dedi

SAĞLIK Bakanlığı’nın ülkede sağlık sistemini yenileme amacıyla gündeme getirdiği Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin en önemli aşaması olan aile hekimliği uygulaması bugün itibarıyla İstanbul’da da başlıyor.

Sistemin başlaması nedeniyle İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu bir basın toplantısı düzenledi. Dokucu, Sağlık Bakanlığı ile Sağlık İl Müdürlüğü’nün uzun zamandır yürüttüğü çalışmalar sonucu İstanbul’da 2011’de başlaması planlanan sistemin bugünden itibaren uygulamaya başlanacağını söyledi. Aile hekimliğine geçişle ilgili sürecin önemli kısmını tamamladıklarını söyleyen Dokucu ‘’Aile hekimliği uygulaması çok önemli. Her ailenin telefon rehberinin bir numarasında aile hekiminin bulunması gerekir’’ dedi. İyi bir otomasyon sistemi bulunmadığı için sağlık ocağı sisteminde hem hekim ve personel sabitliği olmadığı gibi hasta gruplarının da sabit olmadığını kaydeden Dokucu, şöyle devam etti:

“Sabit yapı avantajı”

‘’İstanbul’da 3 bin 645 aile hekimi görev yapacak. 3 bin 600 nüfusa bir aile hekimi düşecek. Aile hekimliği uygulaması ile hem hekimin hem hasta grubunun sabit olduğu bir yapı gelecek. Bu da beraberinde birçok avantajı getirecek. Aile hekimleri, insanların sağlıkla ilgili her türlü ihtiyaçlarının değerlendirildiği sağlık hizmeti sunacak. Sağlık ocağında sunulan hizmetlerin tamamı orada olacak. 581 sağlık ocağının aile sağlığı merkezlerine dönüştürülmesi planlanıyordu ancak gerekli şartlar henüz tam olarak sağlanmadığı için İstanbul’da binalı 606, binasız yani kiralama, ilave gibi yollarla 324 olmak üzere toplam 930 aile sağlığı merkezi olacaktır.”

İl dışından gelen hastaların istediği bir aile hekimine gidebileceğini belirten Dokucu “Başka ilden gelen hastalar, misafir hasta olarak muayene olabilecek. Bu kişilerin sağlık kayıtları daha sonra kendi aile hekimine elektronik ortamda iletilecek” dedi. Vatandaşların aile hekimini öğrenmesi için TC kimlik numarasını Sağlık Müdürlüğü’nün ‘’www.istanbulsaglik.gov.tr’’ adresinde bulunan ilgili bölüme yazmaları yeterli olacak.

Aile hekimliği uygulanan iller

Adıyaman, Amasya, Bartın, Bayburt, Bolu, Denizli, Düzce, Çorum, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İzmir, Karabük, Karaman, Manisa, Omaniye, Samsun, Sinop, Adana, Burdur, Kırıkkale, Kastamonu, Çankırı, Tunceli, Erzurum, Kırşehir, Kayseri, Trabzon, Rize, Yalova, Bilecik, Uşak, Bursa, Erzincan, Sakarya, Nevşehir, Kütahya, Artvin ve İstanbul...
 

Bu haber toplam 3706 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim