• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Artık askeri tabiplik yok, sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığından alınacak

Artık askeri tabiplik yok, sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığından alınacak
Başbakan Binali Yıldırım, "Askeri tabiplik falan yok. Sağlık Bakanlığıyla yapılacak sözleşmeyle bütün sağlık hizmetleri alınacak."

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin iktidarı döneminde çeşitli müdahaleler olduğunu ancak her krizi reforma dönüştürmeyi başardığını belirterek, "Geçmiş dönem darbelerinde anahtarlar teslim ediliyordu, ceket giyiliyordu, şapka takılıp tıpış tıpış gidiliyordu ama bizim AK Parti iktidarındaki darbe girişimleri hep püskürtülmüştür. Hiçbir tanesine pabuç bırakmadı. Ne 27 Nisan'a ne kapatma davasına ne Cumhurbaşkanı seçimine ne 17-25 Aralık'a ne de şimdi FETÖ'nün Türkiye'de kanlı, silahlı darbe girişimine pabuç bırakmadan dimdik ayaktayız. Niye, bizim kerametimizden ziyade milletimizin feraseti, millet sahip çıktı. Dünyanın buna aklı ermez." dedi.

Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konut'ta medya temsilcileri ile bir araya geldi. Yıldırım'a, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay da eşlik etti.

Türkiye'nin 14 yılda eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, sosyal devlet anlayışında, büyümede, kalkınmada, sanayide, teknolojide, savunma sanayinin millileştirilmesinde önemli adımlar atıldığına işaret eden Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu tip demokrasiye karşı darbe girişimlerine rağmen hem onları yaptık, hem de bu darbecilere dersini verdik. Geçmiş dönem iktidarlarından AK Parti iktidarının farkı budur. Kriz yönetimindeki feraseti ve başarısıdır. Her seferinde biz mukayeseli üstünlüğü değil, mutlak üstünlüğü esas aldık. Mukayeseli üstünlük ne, adamın şu kadar tayyaresi var havada, bu kadar helikopteri var, bu kadar zırhlı aracı, tankı var. Yahu siz aklınızı mı yediniz nasıl başa çıkacaksınız? Ama mutlak güç halkın gücüdür, Hakkın gücüdür, o güç meydana indiği zaman diğerlerinin hepsinin hiçbir önemi olmadığını gördük."

Kanun Hükmünde Kararnamede neler yapıldığı hakkında da bilgi veren Yıldırım, ilk etapta darbeye karşı koyan şehit ve gazilere karşı bir düzenleme yapıldığını bildirdi.

Çanakkale Şehitleri Anıtı gibi iki meydan yapılacağını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu tarafındaki çıkışında bir şehitlik yapıyoruz. Bir de Beştepe ile Jandarma Genel Komutanlığı arasındaki devlet mezarlığı ile Millet Camisi arasındaki bölüme yine bir şehitler anıtı, bölgesi yapıyoruz. Bu şehitlerimizin adını ölümsüzleştirmeyi hedefliyoruz. Onun dışında bu FETÖ ile doğrudan ilişiği, ilişkisi olan, bizzat terör örgütünün faaliyetlerine çeşitli şekilde katkı sağlayan hastaneler var, sağlık tesisleri var, okullar var, özel öğretim yurtları var, vakıf ve dernekler var, sendikal organizasyonlar var, çeşitli şeyler var. Bunların tamamı kapatıldı, varlıkları vakıfsa Vakıflar Genel Müdürlüğüne değilse Maliye hazinesine devredildi. Burada bir şeye dikkat edildi, buradan hizmet alanlar mağdur edilmedi, hizmeti verenler değişti. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK devreye girdi ve sistem tıkır tıkır işliyor. Ama şundan emin olalım, o terör örgütünün elinden bunlar alınmış oldu. Önemli bir karardı, böylece ciddi sayıda özel öğretim kurumu 934 tane, hastane vesaire 35 tane, yurt 109 tane, vakıf 104 tane, dernek sayısı bin 125, yüksek öğretim, üniversite 15. Böyle gidiyor. Bunların kazandığı, alın teri ile elde ettikleri şey değil. Cennet vadederek toplanan himmet parasından, milletin sadakasını sermaye yaparak elde ettikleri şeyler. Bunlar şimdi tekrar millete dönmüş oldu."

Silahlı kuvvetlerin bünyesindeki bütün hastanelerin Sağlık Bakanlığına, GATA’ya bağlı yükseköğretim birimlerinin de Sağlıklı Bilimleri Üniversitesine devredildiğini bildiren Yıldırım, "Devredilen sağlık kuruluşlarındaki askeri personel er ve erbaşlar ile şehit yakınları ve gazilere sağlık hizmeti sunumunda öncelik tanınacak." diye konuştu.

 

"Askeri tabiplik falan yok. Sağlık Bakanlığıyla yapılacak sözleşmeyle bütün sağlık hizmetleri alınacak." diyen Yıldırım, "Bunlar özel kalemine bile sahip olamamış. Genelkurmay'ın özel kalemi, ‘ihtilal oldu’ diyor, kelepçe takıyor. Ne hale gelmiş memleket" ifadesini kullandı. 

Yıldırım, ordudan haksız yere atılanlara da geri dönme imkanı verdiklerini belirterek, "Sağlık raporlarıyla sınıf, statü değişikliğiyle mağdur edilen personele yeniden dönüş hakkı getiriyoruz." diye konuştu.

 


GATA ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi

Resmi Gazete'de yayımlanan KHK kapsamında, GATA ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi.

Bütün askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bütün askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlanacak. Sağlık Bakanlığı, buranın işletmesini ve yönetimini tamamen kendisi ele alacak."

GATA Sağlık Bakanlığı'na devredilecek!

Ülkeyi kana bulayan darbe girişiminin başarılı olması halinde yeni görev yerleri belirlenen paralelci subaylar arasında GATA personeli de yer aldı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5343 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim