• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

Artıları ve eksileriyle Kahve...

Artıları ve eksileriyle Kahve...
Kahveyi sevmeyen var mı? İşte çok sevdiğimiz kahvenin artıları ve eksileri... Uyarıcı etkisi vardır. Sabahları uyanmaya yardımcı olur, konstantrasyonu artırır...

Artıları
-Uyarıcı etkisi vardır. Sabahları uyanmaya yardımcı olur, konstantrasyonu artırır.

-Böbrek taşı oluşum riskini azaltır. Bu konuda tersi iddialar olsa da, sağlık çalışanları arasında yapılan bir araştırmada, böbrek taşı rahatsızlığının kahve içmeyenler arasında daha sık görüldüğü ortya çıkmış. Bunun nedeni, kahvenin diüretik etkisine bağlanıyor.

-Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, fiziksel egzersizle birlikte ölçülü kahve tüketimi, güneşin ultraviyole ışınlarının yol açtığı kanserojen etkileri ortadan kaldırabiliyor.

Eksileri

-Kahve, ülseri tetikliyor ve midenim asit salgılamasını uyarıyor. Bu nedenle mide hastalarının günde 2 fincanı geçmemeleri gerekiyor.

-Aşırı kahve tüketimi kalbin ritmini olumsuz yönde etkiliyor. Kahvenin içerdiği kafein fazla tüketildiğinde, kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor. Düzensiz kalp atışları ve kalp çarpıntısına neden olabiliyor. Doktorlar özellikle kalp hastalarının sınırlı miktarda kahve içmelerini tavsiye ediyor.

-Amerika’da yapılanaraştırmalarda, yemek zamanalarında yükselen kan şekeriyle birlikte tüketilen kahvenin şeker hastalığını olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı. Uzmanlar şeker hastalarının da kahveyi sınırlı tüketmesini öneriyorlar.

-İçerdiği kafein nedeniyle bağımlılık yapabiliyor.

-Düzenli olarak günde dört-beş bardak kahve içenler üzerinde yapılan araştırmalarda, yüksek miktarda kahve tüketiminn tansiyonu hızla yükselttiği görüldü.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3482 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim