• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Asılsız çağrılar eleniyor

Asılsız çağrılar eleniyor
Kırıkkale'de 6 ay önce hizmete giren 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen asılsız ve gereksiz çağrıların operatörler tarafından elenerek iş yükü de hafifletiliyor.

Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hizmete giren merkez sayesinde asılsız çağrıların ortadan kalktığını ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ndeki sağlık birimine daha net ihbarların ulaştığını söyledi.

Kentte acil sağlık hizmetleri olarak büyük gelişmelere tanık olduklarını ifade eden Dr. Uzun, "112 Acil Çağrı Merkezi çatısı altında emniyet, itfaiye, jandarma ve 112 Acil Yardım hizmetleri birleştirilerek hizmete girdi. 112 Acil Çağrı Merkezi sistemine geçilmeden önce çok sayıda gereksiz ve asılsız telefonlar alınıyordu. Şimdi bunun önüne geçilmiş oldu. Günlük bin 300 civarında çağrımız oluyordu ve bu çağrıların 70'i gerçek diğerleri asılsız çağrılardı. Yeni sistem sayesinde bin 300 çağrının operatörler tarafından filtre edilerek 250 civarındaki çağrı 112 Acil kısmına aktarılıyor" dedi.

Uzun, filtre işlemi sayesinde kendilerinin iş yükünün azaldığını ve vakalara daha hızlı bir şekilde ulaşma ve müdahale etme noktasında kolaylık sağlandığını belirtti.

Diğer birimlerle birlikte aynı çatı altında olmalarından dolayı da herhangi bir ihbar gelmesi durumunda diğer birimlerle birlikte organize olarak vakaya ya da olay yerine daha hızlı ulaşma imkanı sağlandığını anlatan Uzun, bu sayede hep birlikte çağrı merkezinin avantajlarını yaşadıklarını dile getirdi.

- "Ambulans Dostu Sürücü Projesi"

Uzun, Ambulans Dostu Sürücü Projesi sayesinde, sürücülerin ambulanslara yol verme konusunda da önemli mesafeler alındığını ve olumlu bir bilinç oluştuğuna dikkat çekti.

Kentte başlattıkları bu proje ve diğer etkinliklerle bir kültür oluştuğunu ifade eden Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trafikte ambulanslarımıza yol verme durumu sürücüler ve vatandaşlar tarafından çok güzel şekilde karşılığını buldu. Trafikte artık sıkıntı yaşamıyoruz. Bu sayede vakalara da daha çabuk ulaşıyoruz ve vakaları hastanelere daha hızlı ulaştırma imkanımız oluyor. Vatandaşlarımızdan bu duyarlılıklarını devam ettirmelerini istiyoruz. Vakalara istasyonlarımız aracılığı ile ilk 10 dakikada ulaşma oranımız şu an yüzde 96'nın üzerinde. Önümüzdeki günlerde bir istasyon açma planımız daha var. Bu istasyonumuz da hizmete girdikten sonra vakalara ulaşma süremiz daha da kısalacaktır."

Uzun, tüm sağlık birimleriyle vatandaşların hizmetinde olduklarını belirterek, toplumdaki her bireyin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunurken daha bilinçli hareket etmesi ve doğru adres bilgileriyle görevlilere yardımcı olması gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 2046 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim