• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Aşırı kilolardan 7 hareketle kurtulun

Aşırı kilolardan 7 hareketle kurtulun
Aşırı kilolarınızdan kurtulmak yapacağınız 7 hareket ile çok kolay. Bu hareketlerle hem sporunuzu yapabilir hemde istediğiniz vücudu kısa zamanda elde edebilirsiniz.

Aşırı kilolarınızdan kurtulmak yapacağınız 7 hareket ile çok kolay. Bu hareketlerle hem sporunuzu yapabilir hemde istediğiniz vücudu kısa zamanda elde edebilirsiniz. İşte herkesin şimdiden başladığı o mucizei hareketler...

Düzenli bir uyku ve sağlıklı yeme alışkanlığı ile birleştiğinde mucizeler yaratan bu 7 egzersiz düzenli olarak yapıldığı takdirde yalnızca fiziksel değil aynı zamanda ruhsal sağlığınıza da faydalı…
 
1. İp atlama
 
İp atlamak, sanılanın aksine en etkili yağ yakma egzersizlerinden biridir. Dakika başına,10-20 kalori yakmanızı sağlayan bu egzersiz vücuttaki tüm kasları çalıştırmakla kalmıyor; aynı zamanda kadınlarda selülit azaltıyor, baldır- bacak kaslarını çalıştırıyor ve kan dolaşımını arttırıyor. 
 
 
2. Squat ( Çömelme Hareketi)
 
Herkesin korkulu rüyası squat, vücudu en çok şekillendiren egzersizlerden biri. Kalça kaslarını güçlendirip daha yuvarlak ve kalkık bir kalçaya sahip olmak isteyen kadınların gözdesi olan bu egzersiz yağ yakımı için ideal. ‘Jumping Squat (Atlamalı Squat) gibi tüm vücudunuzu çalıştıran ve kalp atım hızınızı arttırtan veya ‘Dumbell Squat’ (Ağırlıklı Squat) gibi vücudunuzun direncini arttıran çeşitleri bululan egzersizi düzenli olarak yaptığınızda vücudunuza olduğu kadar dik ve sağlam bir duruşa sahip olmanıza da çok faydası vardır. 
 
3. Şınav Çekme
 
En klasik egzersizlerden biri olan şınav, aynı zamanda en etkili vücut geliştirme hareketlerinden biridir. Yalnızca üst bedeni değil, bütün vücudu çalıştıran bu egzersizi pek çok farklı şekilde yaparak kol ve omuz kaslarınızın farklı farklı bölgelerini çalıştırabilirsiniz. 
 
4. Lunge
 
Bacak kaslarınızı güçlendirmek için lunge hareketi birebir. Müthiş bir denge egzersizi olarak da bilinen lunge, ağırlıklarla da yapılabiliyor, zıplayarak da. Etkisini görebilmek için ise günde 3 set olmak üzere, set başına 10 lunge yeterli olacaktır. 
 
5. Yüzme
 
Yaz aylarının en büyük eğlencesi yüzme, en etkili egzersiz yöntemlerinden bir diğeri. Vücudunuzda neredeyse tüm kasları çalıştıran yüzme, tüm bu egzersizler arasından en eğlenceli olanı. 
 
6. Koşu
 
Koşmak yalnızca bir egzersiz değil aynı zamanda bir terapi. Stres ve depresyon riskini azaltan, vücudunuzun en büyük sağlık destekçisi koşu; aynı zamanda deniz kenarında yapılabilecek en güzel egzersizlerden biri. 
 
7. Bisiklete binme
 
Ne kadar ter, o kadar kalori! Bacak ve kalça kaslarını çalıştırmanızı sağlayan bu egzersizle yeni yerler keşfetmek de cabası. Yanınıza arkadaşlarınızı veya ailenizi alıp, kırlarda, ormanlarda, ara sokaklarda, deniz kenarında, şehrin içinde veya dışında pek çok yer gezip arada küçük molalar vererek, piknik yapabilir veya şık bir kafede kahve molası verebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4892 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim