• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 28 °C

Askeri hastane açığı kapatıyor

Askeri hastane açığı kapatıyor
Kanun Hükmünde Kararname ile askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından sivil vatandaşlara da açılan İzmir Asker Hastanesi, günde ortalama bin kişiye hizmet vermeye başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bastırılmasının ardından, Kanun Hükmünde Kararnamelerle yapılan düzenlemeler çerçevesinde askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilerek, sivil vatandaşların da hizmetine sunulması memnuniyet yarattı. Düzenleme kapsamında Ege Bölgesi'ndeki askeri personele ve ailelerine hizmet veren İzmir Asker Hastanesi de Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Sivillerin daha önce sadece önünden geçmekle yetindiği hastanenin kapıları herkese açılınca yoğunluk da arttı. Son teknoloji tıbbi cihazların bulunduğu İzmir Asker Hastanesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bünyesine dahil edildi. Hastanede bölgedeki önemli bir açığı kapattı.

29 Ağustos'ta açılan hastaneye vatandaşlar adeta akın etti. TSK bünyesindeyken günde en fazla 300 hastaya bakabilen hastane, sivil halka açılmasının ardından ilk gün 300 İzmirliyi ağırladı. Hastanenin sivil vatandaşlara hizmet verdiğinin duyulmasının ardından ise tedavi olmak için gelen hasta sayısı katlanarak arttı. İlk haftasının son iş gününde ise hastane bin hastaya hizmet verdi.

ASKER-SİVİL AYRIMI YOK
İKÇÜ Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Enver Altaş, son teknoloji tıbbi malzemelerin kullanıldığı hastaneden hizmet alanların sayısının giderek arttığını bildirdi. Hastanenin yoğun ilgi gördüğünü belirten Altaş "Asker Hastanesi'nin, hastanemize dahil olmasının ardından hizmet kalitesi daha da yükseldi. Sivil-asker ayrımı yapılmaksızın herkese hizmet vereceğiz" dedi.

İzmir Asker Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından hastanede tedavi gören askerlerin tedavilerinin aksamadığını belirten Hatay Hizmet Binası Sorumlu Hekimi Uzm.Dr. Ali Osman Demir, "İzmir Asker Hastanesini fiili olarak devraldıktan sonra vatandaşın hizmetine açtık. Asker hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesi askerlerimizin muayene ve tedavilerinde kesinlikle bir aksamaya yol açmıyor. Bu konuda kamuoyu ve bütün silahlı kuvvetleri mensupları müsterih olsunlar. Hastane asker-sivil tüm vatandaşların hizmetine açılmıştır ve hizmet kalitesi daha da artacak" şeklinde bilgi verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3571 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim