• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Askeri hekime özel hastane yasağı yolda

Askeri hekime özel hastane yasağı yolda
Sağlık Bakanlığı'nın hazırlayıp Başbakanlığa sevk ettiği sağlık personelinin tam gün çalışmalarını düzenleyen yasa taslağına dahil edilmeyerek maaşlarının artması engellenen askeri hekimlere özel hastanede çalışma yasağı da geliyor. Muayenehane dışında öz

Sağlık Bakanlığı'nın hazırlayıp Başbakanlığa sevk ettiği sağlık personelinin tam gün çalışmalarını düzenleyen yasa taslağına dahil edilmeyerek maaşlarının artması engellenen askeri hekimlere özel hastanede çalışma yasağı da geliyor. Muayenehane dışında özel sağlık kuruluşlarında görev alamayacak olan askeri hekimler, yasa taslağına karşı çıktı.

Sağlık personelinin tam gün çalışmalarını düzenleyen yasa taslağına dahil edilmeyen askeri hekimler, hem maaşlarının artmayacak olmasına hem de özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarının engellenmesiyle maddi zorluklar yaşayacaklarını belirterek, taslağın bu şekliyle yasalaşmaması gerektiğini belirttiler.

Taslağa göre, askeri hekimlerin sosyal güvenlik kurumuna üye tıp merkezlerinde çalışmaları yasaklanıyor. Böylece askeri hekimler, sadece muayenehanede çalışabilecek. Tam gün yasa taslağına dahil edilmeyen askeri hekimler hem yasa dışında kalıp hem de Sosyal Güvenlik Kurulu'na bağlı merkezlerde çalışamayacak olmanın çifte standart olduğunu belirttiler.

ERDÖL: "SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİM"

Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasını İlgili Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Taslağı" sivil toplum örgütlerinin görüşlerine açıldı. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın karşı çıkması nedeniyle tam gün yasa taslağına dahil edilmeyen askeri hekimler, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti temsilcilerine yazı yazdı.

AKP Trabzon Milletvekili ve eski askeri hekim Dr. Cevdet Erdöl, taslağın henüz TBMM'ye ulaşmadığını ve askeri hekimlerin sorunlarını yakından takip ettiğini belirtti. Dr. Erdöl, "Askeri hekimlerle iletişim halindeyim. Sorunlarının çözümü için taslak TBMM'ye ulaştığında elimizden geleni yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

TASLAK, MUTLU AZINLIK YARATACAK

Tam gün yasa taslağına tepki gösteren askeri hekimler, şu görüşleri dile getirdiler:

"Tam gün yasa taslağı ile askeri hekimlere verilen muayenehane açma hakkı GATA da görev yapan sınırlı sayıda hoca dışında kimseyi mutlu etmiş gözükmüyor. Hacettepe, Gazi, Ankara Üniversitesi hocalarının muayenehanelerini kapatacak olması her ne kadar askeri hekimlerin yararına görülmekte ise de, açılan tıp ve dal merkezleri ile hastaların artık muayenehanelere itibar etmediklerini gösteriyor. Askeri hekimlerin tek isteği sivil meslektaşlarıyla aynı haklara ve gelir düzeyine sahip olmak. Baktıkları hasta kitlesi çok büyük oranda askerlerden oluşan askeri hekimlerin tanınan bu muayenehane hakkıyla açacakları muayenehanelerde askerlerden başkalarına bakamayacak olmaları hem yasanın felsefesine hem askeri yasalara aykırılık göstermekte. Bu durumda da verilen muayenehane hakkının sadece kağıt üzerinde kaldığı görülmektedir.

Bilindiği üzere askeri hastanelerde görev yapan askeri doktorlar maaşlarının bir bölümünden feragat ederek özelde part-time çalışabiliyorlardı. Böylece az da olsa sivil meslektaşları arasındaki gelir uçurumunun önüne geçebiliyorlardı. Ayrıca askeri hekimler sivil hekimlerin gitmeye çekindikleri terör bölgesi dahil ülkemizin dört bir yanında hem askeri hastanelerde hem de mobil olarak karşılıksız olarak hizmet vermekte olup performans, döner sermaye gibi ek tazminatlar almamaktadır. Özellikle başbakanın tıp camiasında sivil-asker ayrımına izin vermeyeceği inancındayız."

Bu haber toplam 3576 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim