• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 24 °C

Asla diyet yapmayın!

Asla diyet yapmayın!
Diyet yaparak verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri almak istemiyorsanız yeni zayıflama kurallarına uyum sağlayın. Diyetisyenler, ...

Diyet yaparak verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri almak istemiyorsanız yeni zayıflama kurallarına uyum sağlayın. Diyetisyenler, kalıcı zayıflık için artık diyetleri değil sağlıklı beslenmeyi öneriyor

Kilo vermek isteyenlerin yıllarca uyguladıkları yöntemlerin yerini yeni beslenme kuralları aldı. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, "Eskiden zayıflamak isteyenler, mucize diyetlerin peşine düşerdi. Kısa vadede kilo verseler bile normal yeme düzenine dönünce iki kat fazla kilo alırlardı" diyerek yeni uygulamayı anlattı:

AMAÇ KALICI ZAYIFLIK
"Artık zayıflamak isteyen kişiye diyet önerilmiyor. Öncelikle kişinin kilo almasının nedenleri araştırılıyor ve kişiye ömür boyu sürdürebileceği sağlıklı yeme alışkanlıkları kazandırılıyor. Böylelikle kişinin kalıcı zayıflaması sağlanıyor." Dr. Ayça Kaya, zayıflamanın yeni kurallarını, eskileriyle karşılaştırırken diyet kurallarındaki değişim hakkında şu bilgileri verdi:
Eski diyet kuralına göre günde altı öğün yemek yenilirdi. Yeni kurala göre ise sadece acıktığınız zaman bir şeyler yemeniz öneriliyor. Sık sık yendiği zaman; vücuda sürekli şeker girişi olduğu için bu durum pankreastan sürekli insülin salınımına neden oluyor.
İnsülin, yağ depolayıcı bir hormon olduğu için yüksek oranda salgılanması, kişinin daha çabuk acıkmasına zemin hazırlıyor. Yenilen yiyeceğin içindeki şeker ise yağ dokusuna depolanıyor. Diyet yapan kişi, sürekli yemek düşünüyor. Bu durumda iştahı açılıyor ve bir sonraki öğünde daha çok yemeye başlıyor.
Uykumuz geldiğinde uyuyor, tuvalet ihtiyacımız olduğunda tuvalete gidiyorsak; yemeği de acıktığımız zaman yememiz gerekiyor.

AÇLIĞI ERTELEMEYİN
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise, açlığı §?... Eğer açlığı ertelersek; bir sonraki öğünü çok fazla yeriz.
Son araştırmalarda; günde iki öğünün insan vücudu için daha uygun olduğu düşünülüyor. Uzun çalışma saatleri olanlara ise günde en fazla dört öğün öneriliyor.
Sağlıklı beslenmek için ğün sayısı azaltırken, ikindi ve akşam yemeğinin yeri değişebilir. İkindiyi ana öğün yapıp akşam yemeğini ara öğün kıvamında tutabilmek, ideal bir beslenme tarzı olabilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7919 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim