• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Asparagas haber mi bilinçli yapılan ihbar mı?

Asparagas haber mi bilinçli yapılan ihbar mı?
Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, 657 sayılı Kanunun 4/A kapsamında olup Döner Sermayeden maaş ödenen personelin Genel Bütçeye alınması konusunda çalışma yapıldığı yönündeki ...

Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, 657 sayılı Kanunun 4/A kapsamında olup Döner Sermayeden maaş ödenen personelin Genel Bütçeye alınması konusunda çalışma yapıldığı yönündeki haberler üzerine yaptığı açıklamada; Kadrosuz memur çalıştırılamaz. Devlet memurları için kurumlarınca teklif edilen kadrolar Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili Kurumca birlikte hazırlanır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun birinci maddesinin birinci fıkrası kapsamına giren memurların aylık, ücret, ödenek, hizmetle ilgili her çeşit ödeme ve bunların şekil ve şartları bakımından 657 sayılı Kanundaki hükümlere tabi olduğunu belirterek, 4/A kadrosuna atama yaptıysanız bu kadrodakiler mutlaka maaşını Genel Bütçeden almak zorundadır. Yasalar döner sermaye gelirlerinden ancak sözleşmeli memurlara ödeme yapmaya imkân sağlamaktadır. Genel Bütçeden maaş ödenilmesi gereken personele bugüne kadar döner sermayeden maaş ödenmişse hata yapılmıştır dedi.

ERÖZGÜN, 657 sayılı Kanunun 4/A maddesinden kadrolu olarak işe alınanların maaşlarının bu güne kadar döner sermayeden ödenmiş olduğu haberlerini hayret, ibret ve dehşetle okuduk diyerek, 3232 personelin yıllarca kadrosuz olarak çalıştırılmış olmasının önemli bir hata olduğunu vurguladı.

Devlet memurlarının nasıl istihdam edileceği 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun Dördüncü maddesinde belirtilmiştir. 657 sayılı Kanunun 4/A maddesinde göreve atanan memurların Genel Bütçeden maaş alacakları açık olarak belirtilmiştir. İnsanları Kadrolu olarak işe aldık diyerek sözleşmeli statüsünden maaş ödenmesi yapılması, olmayan kadrolara atama yapılması anlamında olduğunu belirten ERÖZGÜN, ortada bir gariplik var ve sendika girişimlerimiz sonucunda bu sorunu çözdük demektedir. Haberi önce asparagas haber olarak değerlendirdik ve dikkate almadık. Ama yetkili ve ilgililerden herhangi bir açıklama gelmeyince Bakanlığın açıkça suç işlemiş olduğu hususu bakanlıkça yapılan düzenleme ve değişiklikleri sürekli girişimlerimiz sonunda yapıldı diyerek kendilerine pay çıkarma sevdasında olanlar tarafından ihbar edilmiştir. Özellikle Bakan, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı ve Personel Genel Müdürü ile yaptıkları görüşme ve girişimler sonunda çözüldüğünü belirterek ismen sorumluları ihbar edilmiş olduğunu belirtti.

ERÖZGÜN, şimdi buradan soruyorum diyerek; Maliye Bakanlığından kadro almadan 3232 personeli sizi kadrolu olarak işe aldım diye atama yaptınız mı yapmadınız mı? Maliye Bakanlığından kadro aldıysanız maaşlarını neden döner sermayeden usulsüz olarak ödediniz? Döner sermaye gelirlerini çarçur ederek hak sahiplerinin daha az döner sermaye almasını ve bazı meslek gruplarının döner sermaye paylarının bu nedenle mi düşürüldüğünü açıklamalısınız. Lisans Mezunu Kimyager, Kimya Mühendisi, Mühendis, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Avukat, Çocuk Gelişimcisi, Sivil Savunma Uzmanı, Tıbbi Teknologlar, Lisansiyer Ebe Hemşire ve sağlık memurları ikinci basamakta lise mezunu seviyesinde döner sermaye almalarının sebebi döner sermaye gelirlerinden kadrolu devlet memurlarına maaş ödenmesi yapılması ve döner sermaye gelirlerinin düşürülmesi olmadığını açıklamalısınız dedi.

ERÖZGÜN, Çok şey istemiyoruz adil döner sermaye ve hukuka uygun icraat istiyoruz. Bakanlık yetkilileri yaptıkları düzenlemeleri el altından birilerine sızdırarak bu konuda asparagas haber yapılmasına imkan vermesin. Ve eğer malum sendikanın ihbarı doğruysa ben de Mecliste bulunan ve meclis dışında bulunan siyasi partileri denetleme görevlerini yerine getirmedikleri için Türk Milletine ihbar ediyorum.
 

Bu haber toplam 2404 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim