• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Atletlere doping ilacı sağlayan Kenyalı iki doktor tutuklandı

Atletlere doping ilacı sağlayan Kenyalı iki doktor tutuklandı
İngiliz Sunday Times gazetesi, Kenyalı doktorların, aralarında İngiliz atletlerin de bulunduğu çok sayıda sporcuya doping maddesi sağladığını ortaya çıkardı.

Kenyalı iki doktor ve ortaklarının, İngiliz atletlerin de içinde bulunduğu çok sayıda sporcuya eritropoetin (EPO) maddesi sağladığını gizli çekimlerle tespit eden gazetenin görüntüleri Kenya Ceza Soruşturma Direktörlüğüne ilettiği ve açılan soruşturmanın ardından üç kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gazetenin ana sayfasından duyurduğu haberde, İngiliz ve diğer uluslararası atletlerin kış döneminde kullandığı Kenya‘nın İten kentinde ciddi bir doping kültürünün olduğu, yarış öncesi atletlere yasaklı EPO maddesinin verildiği ve bunun sporcunun sakatlığı nedeniyle verilen ilaç olarak gösterildiği yönünde sahte belgeler düzenlendiği kaydedildi.

Son 4 yıl içinde yasaklı madde kullanan 50 atletin arasında 4 İngiliz sporcunun da bulunduğunu aktaran gazete, İngiliz ve Türk atletlerin kullandığı İten kentindeki bir tesiste, kullanılmış şırınga ve EPO ambalajlarının fotoğraflandığını iddia etti.

Kenyalı bir atletin ifadelerine de yer verilen haberde, İngiliz sporcunun kendisine gelerek, performansını artırması için çeşitli ilaçlar kullanabileceği bir program teklif ettiğini söylediği aktarıldı.


doping.jpg

İngiltere’nin dopingle mücadele birimi (UKAD) yetkililerinin perşembe günü Nairobi‘ye giderek soruşturmaya destek verdiği, İngiliz sporcuların kamp için Kenya‘ya gönderilip gönderilmemesinin masaya yatırıldığı bildirildi.

Sunday Times gazetesinin nisan ayında ortaya çıkardığı bir başka doping skandalında iseİngiltere‘de bir doktorun, aralarında Premier Lig futbolcuları, tenisçiler ve bisikletçilerin de bulunduğu yaklaşık 150 sporcuya performans artırıcı ilaçlar verdiği ortaya çıkmıştı.

Bir atletin randevu aldığı Mark Bonar isimli doktorun gizli kamerayla kaydedilen görüntülerinin yer aldığı haberde, Bonar, çok sayıda sporcuya binlerce sterlin karşılığında performans artırıcı ilaçlar verdiğini ve hastaları arasında Premier Lig’in önde gelen futbolcuları, tenisçiler, bisiklet ve kriket sporcularının bulunduğunu söylemişti.

Başkent Londra‘da yaşayan doktor Bonar ayrıca 2010 yılından bu yana İngiltere ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 150 sporcuya aralarında EPO, steroid ve insanın gelişmesini sağlayan hormon gibi ilaçlar yazdığını ifade etmişti. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7221 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim