• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

ATO'da tam gün paneli

ATO'da tam gün paneli
Türkiye’de "Tam Gün" yasasının ilk kez kendi döneminde çıktığını söyleyen eski Sağlık Bakanı Dr. Mete Tan, hekimlerin tam gün çalışmasını öngören yasayla ilgili geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için sivil toplum kuruluşlarının da görüşünün alınm

Türkiye’de "Tam Gün" yasasının ilk kez kendi döneminde çıktığını söyleyen eski Sağlık Bakanı Dr. Mete Tan, hekimlerin tam gün çalışmasını öngören yasayla ilgili geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için sivil toplum kuruluşlarının da görüşünün alınmasını istedi.

ESKİ sağlık bakanlarından Dr. Mete Tan, hekimlerin tam gün çalışmasını öngören yasal düzenlemenin ilk olarak kendi bakanlığı döneminde çıktığını ancak uygulamadaki bazı yanlışlıklar nedeniyle sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Ankara Tabip Odası, hekimlerin tam gün çalışmasını öngören yasa tasarısı konusunda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 75. Yıl Konferans Salonu’nda bir panel düzenledi.

CHP-MSP Koalisyon hükümetinde Sağlık Bakanı olarak görev yapan Dr. Mete Tan, panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk defa "Tam Gün Yasası"nın kendi bakanlığı döneminde çıktığını söyledi. O dönemde söz konusu yasanın uygulanmasında yanlışlıklar yapıldığını ifade eden Tan, uygulama sonrasında kamuda çalışan pratisyen hekim sayısının arttığını, ekonomik güvencenin hızlı enflasyon ile aşındığını, ödeneklerin emekliliğe yansımadığını ve tam süre çalışanların ek işte çalışmalarının sınırlandırıldığını kaydetti.

Tan, sorunların ortaya çıkması üzerine ek yönetmelik hazırladıklarını ifade ederek, "Akşam saat 17.00’den sonra hekimlere çalışma hakkı tanıdık. Ama hükümet istifa etti. Yeni gelen hükümet de kanunu çekti, yönetmeliği de yürürlüğe koymadı" dedi.

Bu konuda çıkarılacak yasanın, geçmişte yapılan hataların şimdi de yinelenmemesi için ilgili sivil toplum kuruluşları, öğretim görevlileri ve dernek temsilcileri ile bir araya gelerek oluşturulması ve ondan sonra yürürlüğe girmesi gerektiğini belirten Tan, "Bunun olmaması durumunda bizim düştüğümüz durumdan öteye gidilemez. İsterim ki, bizim yaptığımız hatalar yapılmasın ve hekimler de hastalar da uygulamadan memnun kalsınlar" dedi.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Esin Şenol da tam gün yasa tasarısının şu anki haliyle yasalaşması halinde birçok sıkıntıya neden olacağını öne sürerek, yasa taslağındaki çekincelerin bir an önce giderilmesi gerektiğini bildirdi.

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim