• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

ATO'dan sağlık ve kongre turizmi atağı

ATO'dan sağlık ve kongre turizmi atağı
ATO Başkanı Baran: - "Ankara sağlık ve kongre turizminde önemli imkanlara sahip. Kongre turizmiyle Ankara'nın ekonomisine çok ciddi gelir sağlayabiliriz"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Başkent'in sağlık ve kongre turizminde önemli imkanlara sahip olduğunu belirterek, "Kongre turizmiyle Ankara'nın ekonomisine çok ciddi gelir sağlayabiliriz." ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Oda bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosunun kongre turizmine katkısının artırılması amacıyla sektör paydaşlarının bir araya getirildiği tanışma ve akıl yürütme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Baran, kongre turizmini geliştirmek için Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosunu daha aktif hale getirmek istediklerini, kentin potansiyelinin olduğunu ve bunu harekete geçirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Ankara'nın sağlık ve kongre turizminde önemli imkanlara sahip olduğunun altını çizen Baran, "Ankara'da iyi bir kumaş var. Kendi içimizdeki zenginlikleri ortaya çıkarmamız lazım. Turizmden çok ciddi kazançlar elde edebiliriz. Ankara'nın ekonomisine çok ciddi gelir sağlayabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, kongre turizminin mevsimi olmayan ve sürekli gelir getiren bir turizm çeşidi olduğuna dikkati çekerek, kongre turistlerinin diğer turistlerin üç katı para harcadığını anlattı.

Dünyada her yıl 12 bin kongre düzenlendiğini, Türkiye'nin 2016'da yaklaşık 100 kongreye ev sahipliği yaparak 39. sırada yer aldığını belirten Baran, 14 aydır Ankara'nın turizmdeki kabiliyetini ön plana çıkarmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

- Toplantıda yol haritaları belirlendi

Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ankara Kalkınma Ajansı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği, Ankara Turist Rehberleri Odası, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu yetkilileri katıldı.

Sektör temsilcileri, toplantıda sırayla söz alarak Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosunun daha etkin hale getirilmesi konusundaki görüş ve önerilerini anlattı. Ankara'nın imajının yenilenmesi, tanınırlığının artırılması, cazip bir destinasyon haline getirilmesi, atılacak adımların tespiti için yol haritasının belirlenmesi ve bir danışma kurulu oluşturulması görüşleri öne çıktı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2409 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim