• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

ATSO, sağlık turizmi sorunlarına ikinci neşteri vurdu

ATSO, sağlık turizmi sorunlarına ikinci neşteri vurdu
Antalya’yı sağlık turizminde de önemli bir destinasyon haline getirmeye kararlı olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), bu konuda ikinci adımı attı.

ATSO öncülüğünde oluşturulan Antalya Sağlık Turizmi Platformu’nun ikinci toplantısında bir araya gelen otelci, seyahat acenteleri, havayolu şirketleri ve sigortacılar yol haritasını belirlemek için kolları sıvadı.

 

Antalya Ticaret ve Sağlık Odası (ATSO), kentin sağlık turizmi pastasından hak ettiği payı alması için başlattığı girişimlerine bir yenisini ekledi. Bu amaçla ATSO ve Antalya Tanıtım AŞ işbirliğiyle oluşturulan Antalya Sağlık Turizmi Platformu’nun ikinci toplantısında bu kez Otelciler, seyahat acenteleri, havayolu şirketleri ve sigortacılar bir araya getirildi.

 

Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki yüksek potansiyeli son zamanlarda çeşitli toplantılarda sıkça gündeme getirilmeye başlandı. Bu alanda ortak akılla hareket edip, sorunları birlikte çözmek adına Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Tanıtım A.Ş. işbirliğiyle oluşturulmaya çalışılan “Antalya Sağlık Turizmi Platformu” nun ilk toplantısı sağlık sektörü hizmet sağlayıcıları ile 25 Mayıs 2012’de yapıldı. İkinci toplantı turizmin ticari paydaşları olan oteller, seyahat acenteleri, havayolu şirketleri ve sigortacılar ile gerçekleştirildi.

 

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Vücudi Özen, tüm paydaşları yol haritasını belirlemek için bir araya getirdiklerini belirterek "Paydaşların tecrübe ve önerilerini almak istiyoruz. Sağlık turizmi çok boyutlu bir iş olduğundan, ilgili tüm tarafların bu platformda yer alması çok önemli" dedi.

 

Sektördeki diyalog daha güçlü hale gelecek

İlk toplantıyı hastane yetkilileri ve meslek odaları temsilcileriyle yaptıklarını hatırlatan Dr. Özen şunları söylüyor: "İkinci toplantıya katılan acente, havayolu, otel ve sigorta yetkilileri, üç aşamalı kuruluş çalışmaları ile yol haritasının belirlenmesine ciddi katkı yaptı. Çalışmaların hastane yetkilileri ile işbirliği içinde yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, turist sağlığı konusunda sahil beldelerindeki özel hastaneler ile Avrupalı sigorta şirketleri arasındaki iletişimi ve diyaloğu daha güçlü hale getirmek için önerilerini sundular."

 

Toplantıda dile getirilen önerilerin sağlık turizmini geliştirecek özellikte olduğuna dikkat çeken Dr. Özen, acenteler ile hastaneler arasındaki işbirliğinin daha iyi bir düzeye getirilmesi hedef pazarlardan Antalya’ya direk uçuş ihtiyacının masaya yatırıldığını söyledi. Seçilen yürütme kurulu üyelerinin daha önce tespit edilen çalışmaları ivedilikle hayata geçireceğini hatırlatan Dr. Özen sözlerini şöyle noktaladı: “Platformun Antalya’yı sağlık turizminde önemli bir marka haline getirmede etkin rol oynayacak. ATSO ve Antalya Tanıtım A.Ş. işbirliğiyle oluşturulan Antalya Sağlık Turizmi Platformu’nun üçüncü toplantısı kamu temsilcileriyle gerçekleştirilecek." 

Antalya Tanıtım A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Örnek ise acenteler, oteller, havayolu şirketleri ve hastanelerin sağlık turizmi paketlerinin oluşması için birlikte hareket etmeleri gerektiğini işaret ederek, “Bu işbirliği, Antalya’nın bir sağlık turizmi destinasyonu olmasında çok belirleyici olacak” diye ekledi.

Bu haber toplam 4419 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim