• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Ay ay bebek gelişimi

Ay ay bebek gelişimi
0-12 ay bebek gelişiminin anlamsal, işitsel ve sosyal kısmı hakkında bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Ay Ay Bebek Gelişimi

0-12 ay bebek gelişiminin anlamsal, işitsel ve sosyal kısmı hakkında bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

1 Aylık Bebek Gelişimi

1 aylık bebek gelişiminin ilk ayında günde ortalama olarak 22 saatini uykuda geçirir. Genelde göz kapakları kapalıdır ama kısa aralıklarla açtığı görülebilir. 1 aylık bebek zıt ve kontrast renklere ve bazı nesnelere ilgi gösterirler. Bu dönemde bebeğinizin yüzünüzü, ifadeleriniz ve mimiklerinizi tanımasına izin verin. Çıkardığınız sesler ve ifadeleriniz bebeğiniz tarafından dikkatlice incelenecektir.

2 Aylık Bebek Gelişimi

Gelişimin 2.ayında bebek iyi bir dinleyici olmaya başlamıştır. Sese yönelme hareketleri daha belirgindir. İlk aya göre gözlerini daha fazla açtıkları gözlemsede genel olarak kapalıdır. İkinci ayında bebekler bilinçli olarak gülümsemeye başlarlar ve konuşmalarınıza tepki vererek sesler çıkarabilirler. Ayrıca bebeklerin bu ayda göz hareketleri oldukça artar. Renkli ve hareket eden objeleri izleyebilir.

3 Aylık Bebek Gelişimi

3 aylık bebek gelişiminin bu aşamasında çevresindeki insanları ve eşyaları tanıyabilirler. Objeleri takip etme ve inceleme algısı güçlenir. Bu ayda bebeği farklı pozisyonlarda tutmak kaslarını ve hareketlerini geliştirmesine yardımcı olur.

4 Aylık Bebek Gelişimi

4 aylık bebek kızgınlık ve neşe içeren seslere farklı tepkiler verebilir. Memnuniyetsizliğini göstermek için ağlayıp mızmızlanabilir veya mutlu olduğundan daha çok ses çıkarıp kahkahalar atabilir. Bebekler bu dönemde ufak nesnelerin algısını anlayıp istediği nesneyi uzanarak alabilir.

5 Aylık Bebek Gelişimi

5 aylık bebek gelişiminin bu döneminde tek heceli sesler çıkartabilirler. Küçük nesnelere ve seslere karşı duyarlılığı daha fazla artış gösterir. Bebeğinizi kendisine zarar vermeyecek oyuncakları etrafına yerleştirebiliriz. Renk ve çeşit farklılıkları algılarının gelişmesine yardımcı olur.

6 Aylık Bebek Gelişimi

Bebekler bu dönemde nesneler yer değiştirdiğinde veya düştüğünde onları takip edip arayabilirler. Gelişim sürecine bağlı olarak aynada kendi kendine konuşabilir ve yüz ifadelerini değiştirirler. Konuştuğunuzda sesinizi taklit edip heceleri tekrar etmeye başlayacaklardır.

7 Aylık Bebek Gelişimi

7 aylık bebek gelişiminin bu evresinde yetişkinleri dikkatli bir şekilde gözlemler. Böylelikle daha kolay sebep sonuç ilişkisi kurar. Tek heceleri net şekilde söylemeye başlar. Çok sık olmasada bebeklerin bu dönemde emekleye başladıkları da görülmüştür.

8 Aylık Bebek Gelişimi

8.ayında bebek oynaması kolay ve basit olan oyunları öğrenebilir. Ses ve mimiklerinde gelişme gösterir. Bu ayda işaret parmağını kullanmaya başlayarak belirli nesnesleri ve objeleri isteyebilir. Ayrıca bu ayda bebeğin uyku düzeninde değişimlere oldukça sık rastlanabilir.

9 Aylık Bebek Gelişimi

9.ay bebek gelişiminde hareket ve nesne devamlılığı sağlandığı dönemdir. Sorun çözme becerisi oluşmaya başlar ve bazı sözcükleri söylemeye başlar. Etrafı seyretmesi ve gözlemlemesi için bebeğinizi bahçeye ve pencere kenarına oturtabilirsiniz.

10 Aylık Bebek Gelişimi

Bebeklerin büyük bir kısmı 1 yaşında yürümeye başlarlar. O  yüzden 10.ay endişelenmeniz için erken bir dönemdir. Bu dönemde basit ifadeler ve kelimeler bebekler tarafından kolayca anlaşılır.

11 Aylık Bebek Gelişimi

11 aylık bebek gelişiminin bu döneminde günlük eşyalara karşı ilgisi daha fazla artar. Kırılmayacak şişe ve kavanoz gibi eşyalarla oyun oynarak kavrama becerilerini geliştirebilirsiniz. Kitaplarla zaman geçirmesi gelecekteki okuma alışkanlığı için oldukça önemledir. Bu aşamada kitaplara ilgisi birkaç dakika sürebilir.

12 Aylık Bebek Gelişimi

12 aylık bebeğin kitaplardaki resimlere olan ilgisi artar. Birkaç kelime söyleyebilir. Nesnelerin adı söylendiğinde onları algılayabilir. Bebeklerin bir kısmı bu ayda yürümeye başlasa da genel olarak elinden tutulunca yürürler. Eğilip yerden nesne alabilirler. Görüş mesafeleri yetişkinlerle aynı seviyeye gelir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7666 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim