• BIST 9549.02
  • Altın 2485.268
  • Dolar 32.5084
  • Euro 34.8026
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Ayak ağrıları için Check-Up merkezi

Ayak ağrıları için Check-Up merkezi
Ankara’daki ayak fonksiyon kliniği’ne başvuran futbolcu ve hakemler, ayaklarını düzenli olarak ’ check-up’ tan geçirerek, performansları için ayakkabı ve tabanlık reçetesi alıyor. Çocuklar ve yaşlıların da hizmet aldığı kliniğe başvuranlar arasında hamile

Ankara’daki ayak fonksiyon kliniği’ne başvuran futbolcu ve hakemler, ayaklarını düzenli olarak ’ check-up’ tan geçirerek, performansları için ayakkabı ve tabanlık reçetesi alıyor. Çocuklar ve yaşlıların da hizmet aldığı kliniğe başvuranlar arasında hamile kadınların sayısı dikkati çekiyor.


Ankara’da Ayak Fonksiyon Kliniği adıyla hizmet veren merkez, futbolcular ve çeşitli branşlardaki sporcular ile hakemlerin ayak performanslarını mercek altına alarak, ayakkabı ve tabanlık reçetesi veriyor.

Merkezin sahibi ve aynı zamanda Kayserispor’un kulüp doktoru olan spor hekimi Ahmet Çağlar, yaklaşık 1 yıldır hizmet veren merkezin, ayak ağrıları ve yürümede sorun yaşayanlar için ’check-up’ merkezi olduğunu söyledi.

Klinikte ayak fonksiyonlarının incelenmesi için en üstün teknolojinin kullanıldığını belirten Çağlar, "Öncelikle bize başvuran kişilerin ayakta duruş şeklini ve yere temasta basınç noktalarını tespit ediyoruz. Daha sonra 18 metrelik özel bir parkurda yürüyen ve koşan kişilerin ayak, bacak ve sırt hareketlerini ’footscan’ adı verilen teknolojiyle inceliyoruz" dedi.

Sistemin bir parçası olan özel parkurun zemininde elektronik algılayıcılar olduğunu ve kişilerin attıkları her adımın uyguladığı basınçların bilgisayar ortamında tespit edildiğini kaydeden Çağlar, şöyle konuştu:

Her kesim geliyor

"Bu tür klinikler Avrupa’da çok yaygın. Yaklaşık bir yıl önce açılan bu klinikte, Belçika’daki olimpik sporlar merkezinde kullanılan en son teknolojiyle hizmet veriyoruz.
Beşiktaş, Ankaragücü ve Kayserispor futbolcuları başta olmak üzere çeşitli branşlarda bir kulübün sporcusu ile hakemler, düzenli olarak ayaklarına check-up yaptırıyor. Merkezimize başvuranlar arasında günlük iş hayatının büyük bölümünü ayakta geçirenler ile yürüme çağındaki çocuklar, yürüme zorluğu çeken veya şeker hastası olan yaşlılar, hamile kadınlar, dansçılar ve bale sanatçıları, sağlıklı yaşam için uzmanlarımızdan yardım istiyor."

Her adım izleniyor

Profesyonel sporcular için performansa yönelik ölçüm ve değerlendirmeler yaptıklarını dile getiren Çağlar, çeşitli ayak ağrıları ve yürüme bozuklukları şikayetiyle başvuranların yürüdüğü parkurda, sinema ve çizgi film çekimlerinde kullanılan "super slow motion" özelliğine sahip kameralar bulunduğunu ve bu teknoloji sayesinde diz, ayak ve bel pozisyonlarının en ince ayrıntılarına kadar incelendiğini belirtti.

Tüm analizler sonrası ayakta sorunun teknik olarak nedenini ortaya çıkardıklarını kaydeden Çağlar, son olarak bilgisayar destekli sisteme kişilere uygun ayakkabı ve tabanlık reçetesi verdiklerini ifade etti.

Şeker hastalarına uyarı

Spor hekimi Ahmet Çağlar, şeker hastalarını ayak sağlığı konusunda uyardı. Hastalık sonrası his kaybı oluştuğunu ve yanlış ayakkabı seçimiyle ayakta yaralar oluşabileceğini belirten Çağlar, "Maalesef şeker hastalığı nedeniyle bu yaralar iyileşmiyor. Onun için doğru ayakkabı ve tabanlık seçimi onlar için çok önemli" uyarısında bulundu.

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim