• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Ayakta tedavide yönetmelik isyanı

Ayakta tedavide yönetmelik isyanı
Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (AYSAD), 15 Şubat’ta yürürlüğe giren Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği’nde özel dal merkezleri ve tıp merkezleri için pek çok zorlayıcı koşulun yer aldığını

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (AYSAD), 15 Şubat’ta yürürlüğe giren Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği’nde özel dal merkezleri ve tıp merkezleri için pek çok zorlayıcı koşulun yer aldığını ileri sürdü.

AYAKTA Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (AYSAD), 15 Şubat’ta yürürlüğe giren Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği’nde özel dal merkezleri ve tıp merkezleri için pek çok zorlayıcı koşulun yer aldığı savundu. AYSAD Başkanı Kürşad Özdemir, "Acaba tüm bu koşullardan Diyaliz Merkezleri yüzde 80 yabancı sermayenin elinde olduğu için mi muaf tutuldu?" diye sordu.

AYSAD Başkanı Kürşad Özdemir, yaptığı açıklamada dal ve tıp merkezlerine, kapatılmaktan beter şartlara uyum sağlanmasının istendiğini savunarak "Peki 1,5 yılda neler değişti? Kimler Türkiye’nin her yerinde hastane zincirleri kurdu? Kimler artık büyümesini tamamladı da arada bulunan küçük işletmelerin kapanması için düğmeye basıldı?" diye sordu.

AYLARDIR RUHSAT BEKLİYORLAR

AYSAD Başkanı Kürşad Özdemir, 227 tıp ve dal merkezinin 6 Kasım’dan bu yana ruhsat için beklediğini belirterek "Kat Mülkiyeti Kanunu gibi hiç kullanılmamış kanunlar öne çıkarılarak ruhsatlarının verilmesi geciktiriliyor" şeklinde konuştu. Tıbbi cihazlarını almış, doktor ve hemşire kadrosunu tamamlamış birçok merkezin ruhsat beklerken ekonomik açıdan çok zor duruma düştüklerini ifade eden Özdemir, "Bunların aylık 70 ile 100 bin YTL arasında giderleri var. İntiharı bile düşünen doktorlar bulunuyor" dedi. Özdemir yönetmeliğe ilişkin şunları söyledi:

"Hükümetin başarı ile yürüttüğü sağlıkta dönüşüm programı hızla devam ediyor. Sayın Başbakan’ın söylediği gibi futbol maçı oynanırken maçın 60. dakikasında kurallar tamamen değiştirildi. Peki ne oldu da dünyanın hiçbir yerinde olmayan kurallar getirilip özel sağlık kuruluşlarının eli kolu bağlandı. 2006 Eylül ve Kasım ayında aynı Hükümetin aynı Sayın Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın çıkardığı yönetmeliklerle Özel sağlık kuruluşlarını açmak, Tıp merkezleri, Dal Merkezleri ve Özel Hastaneleri açmak çok kolay oldu. Bunun sonucu zincir hastaneler ve mahallelerde merkezler kuruldu. Peki 1,5 yılda neler değişti? Kimler Türkiye’nin her yerinde hastane zincirleri kurdu? Kimler artık büyümesini tamamladı da arada bulunan küçük işletmelerin kapanması için düğmeye basıldı?"

ÖZELLERİN ELİ KOLU BAĞLANACAK

AYSAD Başkanı Özdemir, özel merkezler ile özel hastanelerin yeni doktor alamadığını ve cihaz takviyesi yapamadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Özel Merkezlerin bu işte suçu ne? Yargılanmadan neden infaza geçildi? Gelişmiş ülkeler pahalı olan hastane kurulması ve yatarak tedavi hizmetlerinde kısıtlamaya gidip, hasta yatak gün hızını düşürürken bizde teşvik edip, bunlara engel gibi görünen Ayakta Teşhis ve Tedavi Hizmeti veren Özel Kuruluşları kapatmaya gidiyoruz. Koruyucu hekimliğin taca atıldığı bu dönemde Özel Merkezleri de kırmızı kart göstererek saha dışına atınca bu ağır faturanın bedelini kim ödeyecek? Tabi ki vatandaşlarımız"

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim