• BIST 9524.59
  • Altın 2494.526
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.7385
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Ayakta tedavilerde kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme işlemleri hakkında önemli duyuru

Ayakta tedavilerde kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme işlemleri hakkında önemli duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Ayakta tedavilerde kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme işlemleri hakkında önemli duyuru yayımlandı.
 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

02.03.2016

AYAKTA TEDAVİLERDE KULLANILAN TIBBİ MALZEME GERİ ÖDEME İŞLEMLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Bilindiği üzere Genel Sağlık Sigortalılarımız ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ayakta tedavileri sırasında kullanmaları sağlık raporu ile öngörülen tıbbi malzemelerin geri ödeme işlemleri ile ilgili olarak; 18.01.2016 tarih ve 29597 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile 2013 Yılı Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan düzenlemede; SUT’un “3.1.1 -Tanım ve Genel Hükümler” başlıklı maddesinin 3. fıkrasında “ Ismarlama tıbbi cihaz kapsamındaki nihai ürünlerin bedellerinin karşılanmasında, bu ürünlerin TİTUBB kayıt/bildirim işleminin tamamlanmış olması şartı aranmaz. Ancak, SUT eki EK-3/C listelerinde yer alan nihai ısmarlama cihazların üretiminde kullanılan Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında olan malzemelerin ayrı ayrı TİTUBB kayıt bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranacaktır. Ismarlama cihazın üretiminde kullanılan ve Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında olmayan (Örneğin, vücuda temas etmeyen kösele, perçin, yapıştırıcı, ip vs.) malzemelerin TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranmayacaktır.” yer alan hükümler, ısmarlama tıbbi cihaz kapsamındaki nihai ürünlerin Sağlık Bakanlığınca TİTUBB kayıt sisteminde kayıt altına alınmaya başlanması nedeniyle 01.02.2016 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu istisnai hükmün yürürlükten kaldırılması nedeniyle; kişiye özel olarak üretilen ısmarlama tıbbi cihaz kapsamındaki ürünlerin geri ödeme işlemlerinde, her hasta için özel olarak üretilen ürüne ait Sağlık Bakanlığı TİTUBB kayıt sisteminden firmalar tarafından alınacak UBB barkod numarasının fatura üzerinde belirtilmesi, geri ödeme işlemlerinde görevli ilgili personel tarafından da söz konusu barkod numarasına ilişkin TİTUBB kayıtlarındaki "Hasta Adı Soyadı, T.C. Kimlik Numarası, Hastane Adı, Doktor Adı Soyadı, Nihai Ürün İçin Kullanılan Tıbbi Cihazlar vb." bilgilerin, Kurumumuz mevzuatı doğrultusunda istenilen geri ödeme belgelerinde yer alan bilgilerle uygunluğunun kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız  

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5306 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim