• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yönetmeliği'ne İptal Davası

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yönetmeliği'ne İptal Davası
Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (Aysad), Sağlık Bakanlığı'nın Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik ile Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in İptali İ

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (Aysad), Sağlık Bakanlığı'nın Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik ile Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in İptali İçin Danıştay'a Gidiyor.

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Derneği(AYSAD), Sağlık Bakanlığı'nın Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik ile Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i iptal istemiyle Danıştay'a götürmeye hazırlanıyor.

AYSAD Başkanı Uzm. Dr. Kürşad Özdemir, ANKA'ya yaptığı açıklamada 19 Şubat Salı günü yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvuracaklarını belirterek, "Biz bakanlık üst düzey yöneticilerine yönetmelik ile ilgili sakıncaları anlatamadık yada anlamak istemediler" dedi. Yönetmeliğe tepkilerini gazete ilanlarıyla da ortaya koyduklarını ifade eden Özdemir, "Sağlık Bakanlığı'nın gazete ilanıyla ilgili soru soranlara 'Biz standardı sağlayıp kaliteyi arttırmak istiyoruz. İyiler ayakta kalsın, kötüler elensin diye böyle bir yönetmelik çıkardık' şeklinde cevap verdiğini savundu.

Özdemir, Sağlık Bakanlığı yetkililerine seslenerek "Sağlık Bakanlığı sadece kamunun bakanlığı değil; sağlık hizmeti sunan tüm özel sağlık kuruluşlarının da bakanlığıdır" diye konuştu.

 

-SAĞLIK ALANI ŞARTI BÜYÜKŞEHİRLERDE YÜZDE 95 YERİNE GETİRİLEMEZ-

 

AYSAD Başkanı Özdemir, yönetmelikte mevcut özel dal merkezlerinin kimliksiz bırakıldığını savundu. Yönetmeliğe göre, tıp merkezi binasının bulunduğu alanın, imar mevzuatında gösterilen özel sağlık tesisi yerinde olması gerektiğine de işaret eden Özdemir, "Sağlık Bakanlığı merkezi şurada kurabilirsin diyor. Buranın da sağlık alanı olması gerekiyor. Belediyelerde her binanın kullanım izni var. Denilen yer bu özelliği taşımıyorsa kuramazsınız. Sağlık alanı olma zorunluluğu büyük şehirlerde yüzde 95 oranında yerine getirilemez" dedi. Özdemir, durumun mevcut lerkezler için de tehlike arz ettiğini kaydederek, daha önce korulmuş mevcut merkezlerin de tanınan süre bitiminde kapanacağına dikkatçekti.

Bu haber toplam 1986 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim