• BIST 9703.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 28 °C

Aydın'da bin 152 hastaya evde bakım hizmeti veriliyor

Aydın'da bin 152 hastaya evde bakım hizmeti veriliyor
Aydın il genelinde 2006 yılında başlatılan Evde Sağlık Hizmetinden bin 152 kişi yararlanıyor.

İl genelinde 7 ekibin yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, vatandaşlar belirli periyotlarla kontrol edilip gerekli sağlık hizmetlerini hastaneye gitmeden evlerinde alıyorlar.

Evde Sağlık Hizmetinin daha da genişlemesi ve kalitesinin artması için hayırseverlerin ve kamuoyunun desteklerini beklediklerini ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş, "Türkiye bir ilk olarak 2006 yılında başlatılan ve bu gün bin 152 vatandaşımıza ulaşan bu hizmetin, daha geniş bir kitleye ulaşması için herkesten daha çok destek beklemekteyiz. Yapılan çalışmaların Aydın'daki bir milyon insan tarafından bilinmesi ve toplumumuzun tüm kesimlerinin, bu hizmeti yürüten arkadaşlarımıza gönül desteklerinin artması, hizmetleri de o oranla yükselerek arttıracağına inanıyorum. 7 bin 200 özürlüye maaş bağlanmıştır. Bu hizmet de evde bakım hizmetinin tamamlayıcı bir unsurudur" dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın'da ilk olarak Nazilli İlçesinde 2006 Nisan ayında 13 hasta ile başlayan evde sağlık hizmetinin bu gün itibarı ile bin 152 hasta sayısına ulaştığını söyledi. Aydın il genelinde Evde Sağlık Hizmetini Nazilli Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Çine Devlet Hastanesi, Didim Devlet Hastanesi, Kuşadası Devlet Hastanesi, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi 'Evde Sağlık Hizmeti' birimi aracılığı ile yürütülüyor.

Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından yaşlılığı ve hastalığı nedeniyle hastanelere gidemeyen yaşlı ve hastalara yönelik olarak yürütülen hizmet birimi bir hekim, bir hemşire, bir sağlık memuru, bir tıbbi sekreter ve bir şoförden oluşuyor.

Evde Sağlık Hizmeti, kronik hastalığı nedeniyle sürekli hastanede yatarak tedavisi yapılamayan ya da geçici süre yürüyemeyen hastaların rutin muayeneleri, hastalığı ile ilgili kan, idrar tetkikleri, EKG çekilmesi, pansuman, tetkiklerin takibi ve sonuçlarına göre önerilerde bulunmak, her türlü danışmanlık hizmeti, hastalıklarına ait sürekli kullandıkları ilaçların reçete edilmesi yada raporlarının çıkarılmasına yardımcı olunması, gereken durumlarda uzman görüşü alınması, konsültasyonlar için hastanın naklinin sağlanması gibi hizmetlerini veriyor.

Evde Sağlık Hizmeti birimi sayesinde yatalak durumda olan ve bu nedenle hastaneye ulaşmada sorun yaşayan hastaların evlerine kadar sağlık hizmeti götürülüyor.

Haberfx

Bu haber toplam 6633 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim