• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Aylardır çok satanlar listesinde okurları şaşırtan bir kitap yer alıyor

Aylardır çok satanlar listesinde okurları şaşırtan bir kitap yer alıyor
Karatay Diyeti. Kitabında 50 yıllık mesleki birikimini paylaşan Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay, hiç zorlanmadan zayıflamanın ve zayıf kalmanın sırlarını açıklıyor.

Nelere dikkat etmeli?

Sızma zeytinyağlı her türlü sebze yemeği yenebilir.

* Yemekler ile ekmek, pirinç pilavı ve makarna yenilmeyecek!

* Yoğurt ve salatalara her türlü taze maydanoz, taze veya kuru nane, kekik, fesleğen vb. otlar eklenebilir.

* Margarin kullanılmayacak!

* Bal, reçel ve pekmez yok!

* Çay ve kahveye hiçbir şekilde tatlandırıcı eklenmeyecek. nÜzerinde diyet yazan ürünler yenilmeyecek. nKeten tohumu ve balık yağı kan yağlarını düzenler, kanı sulandırır, kilo vermeyi kolaylaştırır, kilo almayı önler, hipertansiyon ve depresyon gelişmesini engeller.

* Tüketilen yiyeceğin doğal ve bütün olmasına dikkat edilmelidir.

* Yemeklerimizde tuz miktarı azaltılmalı.

* Tahıllar, un ve nişastalı gıdalar tüketilmemeli.

* Her gün 2-2,5 litre taze limonlu doğal kaynak suyu içilmeli.

* Beslenmenin önerildiği şekilde düzenlenmesinin dışında her gün 40- 50 dakika sık adımlarla yürüyüş yapılmalı. (sf.145-146-147)

Lezzetin adresi

Akdeniz mutfağına sahip olan Türk mutfağı, dünyanın en lezzetli ve sağlıklı mutfağıdır. Ancak, daha önceki bölümlerde açıkladığımız gibi Türk mutfağında bazı besinler hazırlanış ve yanlış pişirilme şekilleri ile sağlığımıza zararlı hale dönüştürülmektedir. Akdeniz mutfağında kısıtlanması gereken, sağlığa zarar veren besin bulunmaz. Bütün besinler doğal olarak tüketildikleri zaman, mutlaka sağlığımıza bir yarar sağlamaktadır. (sf.117)

Banka hesabı gibi

Sık sık yemek yiyerek, cari hesabımızı kullanıyor gibi, sürekli hazır sunulan enerjiyi kullanıp yakıyoruz. Hatta kullanamadığımızda birikim olarak depo ediyoruz. Aynen vadeli bir banka hesabımızda giderek fazla para biriktirmemiz gibi, yağlarımızı da biriktirip artırıyoruz. Karatay Diyeti’nin amacı, cari hesaplarımızı bir an önce bitirip, vadeli hesabımızı da bozup kullanılmasını sağlamaktır. Ama insülin hormonu devrede olduğu ve devamlı olarak yüksek kaldığı süre içinde, vadeli hesabımıza girip harcamamız imkânsızdır. (sf.18)

İnsanın gerçek dostu

Kolesterol düşman değil, insan için hakiki bir dost konumunda! Kolesterol, son derece önemli (olmazsa olmaz), temel bir yapı taşıdır. Öyle ki, kolesterol doğadaki tüm hayvanların doku ve organlarında bulunan her hücre zarının temel yapı taşıdır. Kolesterol olmasaydı dünyada insanlar ve hayvanlar oluşamaz, yaşayamaz ve hayatta olamazdı. (sf.90)

Bir tabakta dört madde dört madde

Eski bir Çin atasözüne göre, iyi hazırlanmış bir yemek tabağında dört önemli unsur bulunmalıdır:

1. Renkleri ile göze hitap edebilmelidir.

2. Nefis kokusuyla duyguya hitap edebilmelidir.

3. Çıtır sesi çıkararak kulağa hitap edebilmelidir.

4. Lezzeti ile ağza hitap edebilmelidir. (sf.117)

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9274 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim