• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Azeriler "termal sağlıkta" Türkiye'yi tercih etti

Azeriler "termal sağlıkta" Türkiye'yi tercih etti
Şifalı sularıyla antik çağlardan bu yana tedavi merkezi olarak bilinen Pamukkale, sağlık turizminde ön plana çıkmayı hedefliyor

İBRAHİM SÜZER - Şifalı sularıyla antik çağlardan bu yana tedavi merkezi olarak bilinen Pamukkale, yeni yatırımlarıyla sağlık turizminde uluslararası marka değerini yükseltmeyi hedefliyor. İlçede termal tedavi ve kür merkezi olarak faaliyete geçen özel tıp merkezi, Azeri hastaların Denizli'de tedavi edilmesi için Azerbaycan Sağlık Bakanlığı'nyla 5 yılık protokol imzaladı.

Özel tıp merkezinin yönetim kurulu başkanı Dr. Turgay Sehil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde kırmızı ve beyaz suyun tedavi amaçlı kullanıldığını, bölgeye has çamuru kullanarak dermatoloji, dahiliye, nöroloji gibi branşlarda da yerli ve yabancı hastalara sağlık hizmeti verdiklerini anlattı.

Birçok ülkede sağlık bakanlıkları ve acentelerin hastaların tedavisi için termal tıp merkezi arayışında olduğunu belirten Sehil, bunlardan biri olan Azerbaycan'da daha önce Azeri hastaların Ukrayna'ya yönlendirildiğini, fakat bu ülkede yaşanan olumsuzluklardan dolayı sağlık bakanlığının yeni kür merkezleri arayışına girdiğini aktardı.

Sehil, Azerbaycan'ın hastalarının tedavisi için açtığı ihaleye katıldıklarını, 15 ülke arasından ihaleyi kazandıklarını ifade ederek, Azerbaycan Sağlık Bakanlığı ile 5 yıllık protokol imzaladıklarını kaydetti.

- Pamukkale yeniden termal sağlık merkezi kimliğine dönüşüyor

Protokolle antik çağlardan bu yana tedavi merkezi olarak bilinen Pamukkale Karahayıt bölgesinin yeniden termal sağlığa dönüşümün sinyallerinin verdiğini vurgulayan Sehil, yabancı hastaların gelecek hafta başından itibaren gruplar halinde Pamukkale'de tedavisine başlanacağını dile getirdi.

Sehil, "Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Pamukkale'yi tercih etti. Bu yıl 250 hasta tedavi için Denizli'ye gelecek. Bunun da Pamukkale'ye yıllık 2 milyon dolar ekonomik katkısı olacak" diye konuştu.

- "Konaklama sayısına katkı sağlayacak"

Termal tedavi merkezleri sayesinde Pamukkale'nin günübirlik turistleri ağırladığı bir bölge olmaktan çıkarak uzun süre konaklanabilecek bir merkez haline geleceğini ifade eden Sehil, şöyle devam etti:

"Pamukkale'ye yakındaki turistik bölgeler Bodrum, Fethiye, Antalya'dan günü birlik turist gelip gidiyordu. Termal turizmin konaklama sayısına olumlu önemli katkısının olacağını düşünüyoruz. İnsanlar 15 gün, 2 ay, 3 ay sürelerde tedavi olmak için gelecekler. Pamukkale yavaş yavaş eski kimliğine kavuşuyor, biz de tıp merkezi olarak bunun öncüsü olduk." 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4874 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim