• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Bacaklara da estetik yapılır

Bacaklara da estetik yapılır
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Abdullah Etöz, bacaklardaki problemler, tedavileri ve estetik cerrahi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

Vücudumuzun diğer bölgelerinde olduğu gibi bacak bölgesindeki istenmeyen görüntü ve şekil bozuklukları zaman zaman problem olabiliyor. Uzun, düzgün ve yeterli dolgunlukta bacaklara sahip olmayı tüm kadınlar istiyor.

Estetik cerrahinin gelişen yöntemleri bacaklardaki görünüm problemlerine de çözüm getiriyor. Acıbadem Kocaeli Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Abdullah Etöz, bacaklardaki problemler, tedavileri ve estetik cerrahi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

Bacaklardaki problemler; bacağın aşırı ince veya aşırı kalın ve yağlı olması, eğrilikler, diz yanlarında ve ayak bileklerinde aşırı yağ birikimi şeklinde sayılabilir. Bu sorunlar egzersiz veya diyetle çözülebilecek problemler olmayıp genellikle genetik miras sonucu ortaya çıkıyor.

Bazı kadınlar bacaklarının şeklini beğenmediklerinden dolayı etek bile giyemiyor. Bacak bölgesindeki sorunları çözmek için;

* Bacak implantı
* Liposuction
* Yağ enjeksiyonu gibi yöntemler uygulanabiliyor. Bu yöntemler bazen tek başına, bazen de beraber uygulanabiliyor.
Diz üstü bölge ile diz altı bölge arasında çap olarak kalınlık farkı mevcut ise, her iki bacak arasında kalınlık ya da şekil farkı var ise veya bacaklar çarpık bir görünüme sahip ise bacak protezi operasyonu ile bu sıkıntılar giderilebilir. Aynı problemler liposuction ile düzeltilebileceği gibi bazı durumlarda daha iyi bir sonuç elde etmek için hem liposuction hem de bacak protezini beraber uygulamak gerekiyor.

Vücuttaki simetriyi ve ahengi sağlayarak estetik bir görünüm sağlanması esas amaçtır. Bu amaçla; liposuction ve yağ enjeksiyonu tekniklerinin yardımı ile basık ve geniş görünümlü kalçalar daha dar, daha kalkık ve çıkıntılı bir görünüme getirilebilir, bacak ve basen bölgesi düzeltilerek bacak daha düzgün ve olduğundan daha uzunmuş gibi gösterilebilir. Diz bölgesine yönelik girişimlerle bacağın çarpık görünümü düzeltilebilir.

Hangi Anestezi Yöntemi Kullanılıyor?
Bacak estetiği ameliyatları bazen lokal anestezi bazen de genel anestezi altında yapılabilen, 1-3 saat arasında süren ameliyatlardır. Liposuction ve yağ enjeksiyonu yapılmış ise herhangi bir iz kalmaz. Bacak implantı operasyonu yapılmış ise bacak arkasında küçük yatay izler kalacaktır. İleri dönemde silik hale geleceğinden ve nispeten gizli bir yerde olduğundan rahatsız edici izler değildir.

Bacak Şekillendirme Estetiği Öncesi
* Sigara, genel anestezi konforunu ve yara iyileşmesini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle ameliyattan önce kullanmaya ara vermeniz faydalı olacaktır.
* Aylık periyodunuz ( adet dönemi ) sırasında kanama eğilimi fazla olabilir, bu nedenle zorunluluk olmamakla beraber ameliyatınızın ertelenmesi gerekebilir. Bu durumu doktorunuza bildiriniz.
* Kanamaya eğilimi arttırdığı için aspirin, bitkisel ilaçlar ve vitamin tabletlerinin kullanımı ameliyat tarihinden 10 gün önce kesilmelidir.
* Üst solumun yolu enfeksiyonu geçiriyor iseniz doktorunuza bildiriniz, ameliyatınızın ertelenmesi gerekebilir.
* Doktorunuz tarafından istenen kan ve idrar tahlillerini ameliyat sabahı yanınızda getirmeyi unutmayınız. Anestezi hekimi tarafından yapılacak muayenede bu sonuçlar gerekli olacaktır.
* Ameliyattan 6 saat öncesinden itibaren yeme ve içmeyi kesiniz.
* Ameliyattan önce doktorunuz, bacak üzerinde gerekli çizimler yaparak ameliyatı planlayacak ve yüzünüz görünmeyecek şekilde resimlerinizi çekecektir.
* Ameliyattan önce enfeksiyon riskine karşı tedbir amaçlı antibiyotik enjeksiyonu yapılacaktır

Bacak Şekillendirme Estetiği Sonrası
* Enfeksiyon gelişmemesi için antibiyotik, ağrı duymamanız için ağrı kesici ilaç ameliyattan hemen sonra başlanacaktır.
* Ameliyattan sonra bulantınız yoksa sıvı gıdalar almanıza izin verilecektir.
* Liposuction ve yağ enjeksiyonu yapılmışsa aynı gün taburcu olabilirsiniz. Bacak implantı ameliyatı yapılmışsa 1 gece hastanede kaldıktan sonra ertesi sabah kontrolünüz yapılarak taburcu olacaksınız
* Ameliyattan sonraki hafta boyunca sigara içmeyiniz.
* Ameliyattan sonraki 10 gün boyunca kanamaya eğilimi arttırdığı için aspirin ve benzeri ilaçlar, bitkisel ve vitamin tabletleri almayınız.
* Liposuction ve yağ enjeksiyonu yapılmış ise uygulama yapılan bölgeye 2 hafta sargı uygulaması faydalı olacaktır. Sıkı çorap ya da korse benzeri giysiler de kullanılabilir.
* Bacak implantı ve yağ enjeksiyonundan sonra 2-3 hafta boyunca aşırı hareket ve egzersizden kaçınınız
* İlk duşunuzu operasyondan 3 gün sonra alabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5774 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim