• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Bacakları kesilen kadının ailesinden 1 milyonluk dava

Bacakları kesilen kadının ailesinden 1 milyonluk dava
Burun estetiği ameliyatı olduktan sonra ameliyathanede virüs kaptığı için bacakları kesilen Sevinç Çelik, 1,5 yaşındaki kızı Cemre’ye kavuşacağı günü bekliyor.

Burun estetiği ameliyatı olduktan sonra ameliyathanede virüs kaptığı için bacakları kesilen Sevinç Çelik, 1,5 yaşındaki kızı Cemre’ye kavuşacağı günü bekliyor. Çelik’in ailesi, ameliyatın yapıldığı hastaneye 300 bin lirası maddi, 700 bin lirası ise manevi olmak üzere 1 milyon liralık tazminat davası açtı. 

Burun estetiği ameliyatından sonra bacaklarını kaybeden ve hala Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi süren Sevinç Çelik, 1,5 yaşındaki kızı Cemre’ye kavuşacağı günü bekliyor. Annesi Sakine Çelik, kızı Sevinç Çelik’i bir an olsun yalnız bırakmazken, Sevinç Çelik ise kızının resimlerine bakıp, kendisi ile ilgili medyada yer alan haberleri takip ediyor.

AMELİYATI YAPAN HASTANEYE 1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Yaşanan acı olayın ardından ise Sevinç Çelik’in ailesi de harekete geçerek, ameliyatın yapıldığı özel hastane hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Ailenin avukatı Cesim Parlak, yaşanan olayın çok vahim olduğunu belirterek, olaya bir sosyal sorumluluk açısından yaklaştıklarını söyledi.

Yaşanan olayı anlatan Parlak, "Müvekkilim özel bir hastaneye başvuruyor. Yapılan tahliller sonrasında ameliyatında herhangi bir sorun olmayacağı tahlil sonuçları ile ortaya çıkıyor. Ameliyattan sonra hemen taburcu oluyor. Hastaneden ayrıldıktan sonra 48 saat içerisinde ağrı çekerek tekrar aynı hastanedeki doktoruna başvuruyor. Doktorlar ve hastane yönetimi bu durumun normal olduğunu ve ameliyat sonrasında böyle şeyler olabileceğini belirterek müvekkilimi teskin etmeye çalışıyor. En sonunda bir kaç gün sonra ağrılar ilerleyince tekrar aynı hastaneye gidiyor. Hastaneden de bir antibiyotik vererek geri gönderiliyor" dedi.

Doktorların özensiz davrandığını, baştan dikkatli bir kontrol edilmesi durumunda Sevinç Çelik’in bu duruma gelmeyeceğini iddia eden Parlak, hastane enfeksiyonunun başta yapılan bir müdahale ile önlenebileceğini söyledi.

Daha sonra başka bir hastanede Sevinç Çelik’in kurtarılması için ayaklarının kesildiğini hatırlatan Parlak, "Genç bir insanın diz altından 2 bacağı kesiliyor. Müvekkilim zaten şuan hastanede. Konu bize intikal ettikten sonra hemen 2 şekilde bu işin üzerine gitmemiz gerektiğine karar verdik. İlk olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet Savcılığı bir soruşturma başlattı. Bu soruşturma da ameliyat yapan doktor, ameliyat yapan görevliler ve hastaneyi yönetmekle görevli olan hastane yönetimi hakkında ‘Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu müvekkilemin uzuv kaybına neden olacak şekilde yaralanmasına sebebiyet vermeleri nedeniyle cezalandırılmaları için bir dava için suç duyurusunda bulunduk" şeklinde konuştu.

25 yaşındaki bir insanın iki bacağını kaybettiğini ve artık çalışamayacağını belirten Parlak, "Bunun bir manevi boyutu var. Bir de bundan sonra müvekkile çalışamayacak. 300 bin liralık maddi tazminat talebinde bulunduk. 700 bin lira da manevi tazminat davası olmak üzere toplam 1 milyon liralık tazminat davası açtık" diye konuştu.

Tazminatların caydırıcı olmasını gerektiğini ifade Parlak, tazminatların yüksek olmasının bu tip olayları minimum seviyeye indireceğini, Nejat İşler gibi kamuoyunda tanınan olayların dışında Türkiye’de hekim hatalarından dolayı yaşanan can kayıpları ve yaralamaların dünya ortalamasının üzerinde olduğunu kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3615 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim