• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Bacakları kesilmek zorunda olan iki hasta ameliyatla sağlığına kavuştu

Bacakları kesilmek zorunda olan iki hasta ameliyatla sağlığına kavuştu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde Türkiye’de nadiren uygulanan ve bölgede hiç uygulanmayan bir yöntemle bacakları kesilmek zorunda olan iki hasta ameliyatla sağlığına kavuştu.

Bacaklarındaki damar tıkanıklıkları başta olmak üzere toplanan pıhtılardan şikayetçi olan hastalar, çareyi YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde buldular. Tatvan’dan gelen 8 çocuk annesi 53 yaşındaki Perinaz Çirik ve Van’da ikamet eden 7 çocuk babası 75 yaşındaki Halit Şen aynı yöntemle yapılan ameliyatla artık yürüyebilirler. Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü’nde başarılı ameliyatlar sonucu sağlığına kavuşan hastaları YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, beraberindekilerle birlikte ziyaret etti. ‘Geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan ve ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Battal, çok memnun olduğunu ve bir o kadar da gururlandığını anlattı. Rektör Prof. Dr. Battal, “Hastanemizde başından beri bölgemizdeki bütün vakaları kendi hastanemizde çözme yolunda hızlı adımlarla ilerlediğimizi söylemiştik. Bunda amacımız şuydu, hastalarımızı Van’dan başka bir ile sevk etmemekti. Bu amaç doğrultusunda da hastane başhekimimiz ve tüm doktorlarımız seferber olmuştu. Bugün yine o sürecin farklı adımını gördük. Dolayısıyla kardiyoloji bölümünde arkadaşlarımız Türkiye’de çok az yerde yapılan bir operasyon ile hastalarımızın tedavisini yapmışlar. Bundan dolayı ben Kardiyoloji Bölüm Başkanı başta olmak üzere bu operasyonu gerçekleştiren ekibimize teşekkür ediyorum. Başhekimimize teşekkür ediyorum. Çünkü bu süreçte istenen her türlü desteği verdiğini biliyoruz. Bu anlamda inşallah önümüzdeki günlerde daha vasıflı işler ve Van’ımızdan hiçbir yere hasta sevki yapılmama kaydı ile bütün işleri yapmak üzere biz destek olacağız hocalarımıza. Hiçbir şeyimiz eksik olmuyor daha vasıflı işler yapıyoruz. YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’miz bölge dışındaki hastalara hizmet verebilecek aşamaya geldi. Hiçbir şekilde üniversitemiz zayıflamıyor her geçen gün güçleniyor. ‘Hocalar gidiyor’ yönündeki haberlerde yeni bir şey değil. Sürekli hocalarımız buradan Türkiye’nin çok önemli hastanelerine gidiyor. Yani YYÜ Türkiye’ye doktor yetiştiriyor” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren ve hastaların durumu ile ilgili bilgiler veren YYÜ Tıp Bilimleri Bölümü Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Şahin ise, “İlk hastamız bize geldiğinde kalp krizi geçiriyordu, gerekli müdahaleyi yaptık. Birkaç gün ilaç almasına rağmen bir türlü cevap alamadık. Kalp krizi geçmiş ama bacaktaki pıhtı bir türlü erimiyordu. Tablonun daha kötüye gittiğini görünce hasta yakınlarıyla da bunu paylaştık ve yeni bir yöntem kullanmamız gerektiğini söyledik. Hasta yakınları da bunu kabul edince biz Türkiye’de çok az yapılan ve bölgemizde hemen hemen hiç yapılmamış olan yöntemi hastamıza uyguladık. Yaklaşık 10 gün içerisinde hastamız sağlığına kavuştu. O pıhtıyı tamamen dışarı aldık. Çünkü ilaçlarla bir türlü sonuç alamamıştık. Bizde sonucu çok merak ediyorduk. Başarılı olacağımız biliyorduk, ama bu işlemler riskli işlemler olduğu için bizde sonucu merak ediyorduk. Tam umduğumuz, beklediğimiz gibi oldu. Hastamız şu an yürüyebiliyor, bacağı tamamen normale döndü. İnşallah bugünde taburcu edeceğiz. Bundan sonrada takibine daha da yoğunla devam edeceğiz. YYÜ olarak gerek rektörlüğümüzün, dekanlığımızın ve başhekimliğimizin bu konuda önümüzü açıcı çok büyük destekleri var. Bizim Ankara’dan, İstanbul’dan hiç geri kalır yanımız kalmadı Allah’ın izniyle. Oradaki bütün teknik teknolojiyi de Van’a taşıdık. Amacımız insanlarımıza burada kendi şehrinde hizmet vermek ve gidip büyükşehirlerde sürünmelerinin önüne geçmek. Hastamızın iyileştiğini de görünce çok mutlu olduk. Diğer hastamızda bize geldiğinde 2 bacağındaki damarların da tıkalı olduğunu gördük. O da felci etkiliyor. Yine değişik bir yöntem ile hastamızın her iki bacağının damarını da açtıktan sonra hastayı dinlenmesi için eve gönderdik. Dinlendikten sonra geldi. Yatalak iken bize tekrar kontrole yürüyerek gelmesi bizleri duygulandırdı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdik” dedi.

Hasta ve hasta yakınlarının da hastane yönetimine başarılı operasyonlarından dolayı teşekkür etmeleri ile birlikte ziyaret sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2295 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim