• BIST 9718.2
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 27 °C

Bahar Aylarında Göz Alerjisine ve Göz Nezlesine Dikkat

Bahar Aylarında Göz Alerjisine ve Göz Nezlesine Dikkat
Avrupagöz Küçükçekmece Başhekimi Op. Dr. Umut Güner, bahar aylarında sıkça karşılaşılan göz alerjisi ve göz nezlesi konusunda dikkat edilmesi gerekenleri açıklıyor.

Avrupagöz Küçükçekmece Başhekimi Op. Dr. Umut Güner, bahar aylarında sıkça karşılaşılan göz alerjisi ve göz nezlesi konusunda dikkat edilmesi gerekenleri açıklıyor.

Göz hastalıkları konusunda en son teknolojik cihazlarıyla hizmet veren ve sektörünün referans merkezlerinden biri olarak kabul edilen Avrupagöz, mevsimsel göz alerjisi ve göz nezlesine dikkat çekiyor. Bahar mevsiminde görülme sıklığı artan göz alerjilerinin tedavisinde geç kalınması halinde; gözkapaklarında düşme ve kısılma, kornea tabakasında yaralar ve kalıcı göz bozukluklarına neden olabileceği belirtildi.

Gözlerin, açık havanın olumsuz etkilerine karşı en korunmasız organları olduğunu hatırlatan Avrupagöz Uzman Doktoru Op. Dr. Umut Güner; gözlerde yanma, batma, çapaklanma, sulanma, kızarıklık, güneşe karşı hassasiyet ve görme bozukluğu gibi şikayetlerin göz alerjisinin habercisi olabileceğini söyledi. Alerjik bir problem yaşayan hastaların, gözlerini kaşımaya ve ovuşturmaya doyamadıkları için bu kaşınmaların zamanla gözün önündeki saydam tabaka olan korneanın yapısını bozduğunu ifade eden Güner, şöyle konuştu: "Bu bozulmaların en ciddisi görme kaybına yol açan keratokonostur. Eğer şikayetlerden bir ya da bir kaçı varsa vakit kaybetmeden uzman bir doktora müracaat edilmesi gerekir." 

Rüzgarda uçuşan polen ve tozların alerjik göz nezlesini tetiklediğini belirten Avrupagöz doktorları, hastalığın genellikle atopik olarak adlandırılan bünyeye sahip kişilerin çocukluk yaşlarında ortaya çıktığını ve aynı mevsimlerde sürekli kendisini hatırlattığını belirtiyor. Alerjik kökenli olmayan göz bulgusunun bulaşıcı, mikrobik göz bulgusunun da bahar aylarında sık görüldüğünü belirten Güner, "Viral göz nezlesi; el teması, öpüşme, hava, para ve havlu ile kolayca bulaşabilir. Viral göz nezlesinin tipik belirtileri olan gözde kızarıklık, şişlik ve sulanma rahatsızlığı şikayetiyle hastanemize gelen hasta sayısında, özellikle yüksek sıcaklıkların yaşandığı yaz aylarında büyük bir artış görülüyor. Bazı hastalarda gözlerinden aşırı şikayeti olmazken bazılarında gözlerde kanamalar ve kulak etrafı lenf bezlerinde şişmeler olabilir" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9832 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim