• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

Bakan Çelik'ten ilave ücret açıklaması

Bakan Çelik'ten ilave ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakın Çelik: 'Şeref aylığı alan kişiler, bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler, istisnai sağlık hizmetleri hariç tüm ilave ücretlerden muaftır. Ancak hiçbir sigortalı grubuna, fark ücreti muafiyeti sağlanmamıştır'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şeref aylığı alanlar ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, istisnai sağlık hizmetleri hariç tüm ilave ücretlerden muaf olduğunu ifade ederek, ''Ancak hiçbir sigortalı grubuna, fark ücreti muafiyeti sağlanmamıştır'' dedi.

Çelik, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, ''Şeref aylığı alan şehit aileleri ve gazilerin tedavilerinde kullanılan ilaçlardan neden fark ücreti alındığı?'' yönündeki sorusuna, yazılı yanıt verdi.

Sağlık Uygulama Tebliği'nde, ''ilave ücret alınmayacak kişiler'' in sıralandığını anımsatan Çelik, buna göre, şeref aylığı alan, Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan, harp malullüğü aylığı alanlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alanlardan ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerden, otelcilik hizmetleri ve istisnai sağlık hizmetleri hariç, ilave ücret alınamadığını belirtti.

Çelik, tebliğe göre, kurumla sözleşmeli eczanelerin, eşdeğer ilaçların azami fiyatı ile kişilerin talep ettiği eşdeğer ilacın fiyatı arasında oluşacak fark ücretini, kişilerden talep edebildiğini, bu fark ücretinin, ilave ücret olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Çelik, şunları kaydetti:

''Bu nedenle eşdeğer ilaç gruplarında yer alan ilaçlar için kurumun ödeyeceği azami fiyat ile kişinin talep ettiği eşdeğer ilacın fiyatı arasında fark mevcut ise bu farkın tüm genel sağlık sigortalıları tarafından ödenmesi gerekmektedir.

Tebliğ hükümlerinden de anlaşıldığı gibi şeref aylığı alan kişiler, bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler, istisnai sağlık hizmetleri hariç tüm ilave ücretlerden muaftır. Ancak hiçbir sigortalı grubuna, fark ücreti muafiyeti sağlanmamıştır. Bunun nedeni fark ücretinin hastanın kendisine tamamen aynı tedaviyi sağlayacak eşdeğer ilaç grubu içinden daha ucuz olanı tercih etmemesidir. Yani hasta kendisine aynı tedaviyi sağlayan ilaçlardan daha pahalısını almak isterse aradaki farkın belirli bir kısmını cebinden ödemesi gerekmektedir.''

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4655 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim