• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Ergün: Bazı ilaçların Türkiye'de üretilmesini istiyoruz

Bakan Ergün: Bazı ilaçların Türkiye'de üretilmesini istiyoruz
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, öğrencilere dağıtılacak 20 milyon elektronik kitaptan sonra ilaç ve tıbbı malzemenin de Türkiye'de üretileceğini müjdeledi.

Kamunun satın alma gücüyle yerli ürünü teşvik edeceklerini kaydeden Bakan Ergün, "Bu sayede teknolojiler Türkiye'de üretilecek. Teknolojik atak yapacağız. Cari açıkla ilgili bu alanlarda atılan adımlarla önemli hamle gerçekleştireceğiz." dedi.

İsimleri değişen bakanlıklarda kurum devir teslim işlemleri sürüyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki İç Ticaret, Esnaf Sanatkarlar, Tüketici ve Rekabetin Korunması, Teşkilatlandırma gibi 4 genel müdürlük Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na devredildi. Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Bir anlamda biz Hayati beye kızımızı veriyoruz. Kızımıza iyi bakacaktır Hayati Bey" dedi. 'Başlık parası istediniz mi?' sorusuna Ergün, "Başlık paraları kalktı. Anlaşarak birbirlerini severek evlendiklerini söyleyebiliriz." Cevabını verdi.

Konuşmaların ardından soruları cevaplayan Bakan Ergün, Kaynak Kullanımı Kredi Fonu'ndaki artışın daha önce kredi kullanan vatandaşların taksitlere yüklenmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirtti. Ergün, Tüketici Hakem Heyetleri'nin ve Danıştay'ın da bu yönde kararı oluştuğunu ifade ederek, "Uygulamada bazı aksaklıklar çıkmış olabilir. Bunlar düzene girecektir. Bunu biz de takip ederiz."

Elektronik kitabın Türkiye'de üretileceğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Ergün, sadece elektronik kitabın değil, diğer teknolojik ürünlerinde Türkiye'de üretilmesini amaçladıklarını aktardı. Kamu alımlarında yerli ürünlerin tercih edilmesinin sanayi kollarının gelişmesine katkı yapacağına işaret eden Ergün, yapılan son değişiklik hakkında bilgi verdi: "Biz işi yerli istekliye veriyoruz ama bu kişiler bizim ihtiyacımızı ithal ürünlerle karşılıyor. Bizim isteğimiz yerli istekli kadar yerli ürün. Yerli ürün yüzde 15 fazla olsa bile niye bunu aldın diye soruşturmayla karşı karşıya kalmayacak. 20 milyon tablet çok önemli bir satın alma gücü oluşturuyoruz. Bilişim sektörünün gelişmesini isteğimiz en önemli sektörlerden biri. Bunun teknolojik alt yapısını birlikte dikkate almamız gerekiyor. Çok şükür bu teknolojileri hayata geçirebilecek firmalar var. FATİH projesi de elektronik tahtaların da bu şekilde ele alınmasını istiyoruz."

İLAÇ VE TIBBI MALZEME

İlaç alımlarında da benzer yöntemin kullanılacağını aktaran Ergün, "Tek alıcı neredeyse SGK. Bazı ilaçların özellikle Türkiye'de üretilmesi için SGK'nın yüksek satın alma gücünü kullanacağız. Sağlık Bakanlığı'nın tıbbı malzemelerde yüksek satın alma gücünü OFSET yöntemiyle bu dönem daha fazla kullanacağız. Bu teknolojiler Türkiye'de üretilecek. Teknolojik atak yapacağız. Cari açıkla ilgili bu alanlarda atılan adımlarla önemli hamle gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1843 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim