• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Bakan Naci Ağbal'dan 'taşeron işçi' cevabı

Bakan Naci Ağbal'dan 'taşeron işçi' cevabı
Maliye Bakanı Ağbal, ülkelerin anayasalarının çok önemli olduğunu belirterek, "Ülkelere yön, istikamet verir ya yanlış yere gidersin ya doğru yere gidersin. Doğru yere gidersen vatandaş memnun olur, yanlış yere gidersen vatandaşa zarar verirsin." dedi.

Demirözü ilçesi Ülkü Gökalp Güney Caddesi'nde vatandaşlara hitap eden Ağbal, Türkiye'nin önünde 16 Nisan süreci bulunduğunu anımsatarak, Demirözü halkından güçlü bir destek istedi.

"7 Haziran'da buraya geldiğimde, eski belediye binasının önünde 'meslek yüksekokulu açacağız' dedik. Açtık, şimdi ise burayı daha da büyüteceğiz, bölüm ve öğrenci sayısını artıracağız. Demirözü'nü büyüyen ve kalkınan bir yer haline getireceğiz. İnşallah ilçemize entegre hastane getireceğiz Böylelikle hastamız olduğu zaman ilk aşamada tedavilerini buradaki hastanede görebilecekler. Hanım kardeşlerimiz daracık bir bodrum katında elişi yapıyorlardı. Onları görünce yüreğim burkuldu, üzüldüm, havasız bir ortamda yine de bir gayretle, şükranla bu işi yapıyorlardı. Dedim ki 'Demirözü'ne Halk Eğitimi Merkezi kazandırmak benim boynumun borcu.' Temelini attık, inşaata başladık. Hanım kardeşlerimiz artık çok daha rahat ve güzel koşullarda çalışacaklar. Belediyeye de destek oluyoruz. İtfaiye merkezi projemiz baladı, ayrıca terminal de yapıyoruz. Sizin nerede bir şeye ihtiyacınız varsa evvel allah biz buradayız. Sizlerin duası, güler yüzünüz bizi daha da borçlandırıyor. Allah bizleri sizlere karşı mahçup etmesin."

Ağbal, bir vatandaşın "Hazinenin olan, ancak dedelerimizden bize intikal eden yerleri almamız için bu soruna el atmasını istiyoruz." sözleri üzerine, şu görüşlere yer verdi:

"Sana kurban olsun hazine yerleri. Sen yeter ki al, oraları işle vatana, millete hayırlı işler yap. Köylerde ahır projeleri yapılıyor. Bu ahır projeleri için vatandaş Hazinenin yerlerini almak istiyor. Arkadaşlara talimat verdim, bu ahır projeleri için gerekli olan Hazine'ye ait yerleri Tarım Bakanımızla da görüşeceğim, çok daha ucuz fiyatlarla doğrudan doğruya bu projelerde kullanmak üzere projeyi alan vatandaşlarımıza inşallah vereceğiz. Yeter ki siz toprağı işleyin, yeter ki siz topraktan ayrılmayın."

Bakan Ağbal, başka bir vatandaşın, "taşeron işçilere kadro sözü vermiştiniz?" sözlerini, "sabredin" diye yanıtladı.

Bakan Ağbal'a Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Demirözü Kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal eşlik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim