• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Recep Akdağ; 'Sağlık hak haline geldi'

Bakan Recep Akdağ; 'Sağlık hak haline geldi'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık alanında büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirterek, ''Sağlık hizmeti herkesin uluşabildiği bir hak haline gelmiştir'' dedi.

Çevre ve Orman ile Sağlık bakanlıklarının 2011 yılı bütçelerinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde MHP Grubu adına konuşan Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hakkında yolsuzluk iddiaları olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye ''kefil olduğu'' yolunda açıklama yaptığını belirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanı'ndan, bu tür tartışmalarla yüce makamı tartışılır olmaktan çıkarmasını istirham ediyorum'' dedi.

Akcan, su taşkınlarına dikkati çekerek, bütün dere ve çayların her yıl sistematik olarak temizlenmesi gerektiğini kaydetti.

Meteorolojinin başarılı çalışmalar yaptığını belirterek çalışanlarını kutlayan Akcan, kurumun hava tahminlerinin endirekt etkileri konusunda da ilgili kuruluşlarla koordineli çalışması gerektiğini söyledi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Sağlık Bakanlığında ''kaldırılacak her taşın altından yolsuzluk ve usulsüzlüklerin çıktığını'' iddia etti.

''Seçime kadar yağma ve soygunu tamamlamak istiyorsunuz'' diyen Durmuş, ''Mızrak çuvala sığmıyor. Yüce Divan bile bu pisliği temizleyemeyecek'' diye konuştu.

Hükümet adına eleştirileri yanıtlayan Bakan Akdağ, sağlık alanında büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirterek, ''Sağlık hizmeti herkesin uluşabildiği bir hak haline gelmiştir'' dedi.

''Sağlık hak olmaktan çıkarılmıştır'' diyen muhalefetin ''Tam Gün Yasası''nı Anayasa Mahkemesine götürdüğünü ifade eden Akdağ, vatandaşı muayenehaneden kurtarmak istediklerini kaydetti.

Akdağ, Şubat ayından itibaren üniversite hastanelerinde de vatandaştan ''hoca parası'', ''döner sermaye parası'' diye herhangi bir ücretin alınmayacağını dile getirdi.

Anayasa Mahkemesinin ''Tam Gün Yasası''ndaki iptal gerekçelerini de gözeterek konuya ilişkin düzenleme hazırladıklarını bildiren Akdağ, profesörlerin sosyal güvenlikle ilişkisi olmayan özel hastanelerde çalışmalarına imkan sağlayacaklarını kaydetti. Muhalefetten destek isteyen Akdağ, ''Bir işçinin, bir emeklinin, bir küçük esnafın, bir çiftçinin, bir yeşil kartlının muayenehaneye gitmesine AK Parti hükümetleri asla müsaade etmeyecektir. Onun için muhalefet buna katkı vermelidir. Beraber yapalım. Beraber yapmayalım derseniz biz bunu yapacağız'' diye konuştu.

-''ŞİKAYET EDİN''-

Eskiden vatandaşların özel hastanelerin kapısından dahi geçemediğini belirten Akdağ, yoğun bakım gerektiren acil durumlarda özel hastaneye gidilmesi durumunda özel hastanelerin ücret alamayacaklarını kaydetti. Akdağ, ''Ey benim vatandaşım, bu halde sizden herhangi bir özel hastane para alamaz. Para istiyorsa suç işliyor. Lütfen şikayet edin'' diye konuştu

-''İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR''-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yolsuzluktan bahsedenlerin bunları ispatlamak yükümlülüğü bulunduğunu ifade etti. Akdağ, şöyle devam etti

''İspatlayamayanlar müfteridir, yalancıdır ve insanları kandırmaya çalışmaktadır. Çamur at izi kalsın politikasından bu millet yaka silkmiştir. Biz bundan şikayetçiyiz. Her kim ki çamur at izi kalsın politikasından medet umuyorsa bu millet onu mahkum etmeye devam edecektir. 8 yıl içinde AK Parti hükümetleri çok işler yaptı. Birçok ihale yapıldı. Bütün bu yapılan işlerde bazı bürokratlar, bazı yöneticiler yanlış işler yaptı. Kimin yanlış yaptığını gördüysek mutlaka onun için işlem yaptık, savcılıklara kendimiz teslim ettik. Malzemesi kalmayanlar iftira illetine tutulurlar. Her kim ki bir şey iddia ediyorsa ve bunu ispat edemiyorsa müfteridir, yalancıdır. Bu dünyada da ahirette de onun yakasına yapışacağız.''

MHP Kırıkkale Milletvekili Durmuş, bu sırada ''hakkında iddia olan bürokratlara soruşturma izni vermiyorsunuz'' diyerek, Genel Kuruldan ayrıldı.

Hizmet kervanının yoluna devam edeceğini belirten Akdağ, ''Bizim için en büyük şeref Türk milletine hizmet etmektir. Bununla iftihar ediyoruz. Gücümüzü milletimizden ve onun dualarından alıyoruz. Bize millet dua etsin yeter'' diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2360 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim