• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Bakandan övgüler

Bakandan övgüler
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uygulanmasında İzmir’de gelinen noktayı ‘takdire şayan’ olarak niteledi. 7 hastane ve 2 kampüs yapılacağını müjdeledi.

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, İzmir’de 200’e yakın sağlık çalışanı ve yöneticisiyle görüştü. Toplantı sonrasında Sağlık Bakanlığı’nın İzmir’deki çalışma ve projeleriyle ilgili bir açıklama yapan Bakan Akdağ, sekizi saha gözlemcisi olmak üzere 14 personelin İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yoğun bir çalışma yaptığını söyledi.

4 kat artış var

Bu çalışmalar sonunda yedi yıllık zaman sonunda ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nda İzmir’in nereye geldiğini’ araştırdıklarını anlatan Akdağ, “İzmir’de sağlık hizmetlerinin geldiği nokta takdire şayandır” diye konuştu. Bebek ölümleri, sağlık hizmetlerinin kullanımı gibi istatistiklerin İzmir’de Avrupa ülkeleri ile benzer seyir izlediğine dikkat çeken Akdağ, aile hekimliği uygulamasının ise ‘mükemmele yakın bir başarı ile uygulandığını’ öne sürdü. Akdağ, 2002 yılına oranla ambaluns hizmet arzında dört kat artış yaşandığını da aktararak, “1997-2003 yılları arasında İzmir’e 50 milyon TL’lik sağlık yatırımı yapılmış. 2003-2009 yılları arasında ise 350 milyon TL’lik yatırım var. İkisini birbiriyle kıyaslarsak 7 kat fazla yatırım yapmışız” dedi.
İzmir’de Mart ayı sonu itibari ile Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yanı sıra Dikili, Kemalpaşa, Menemen’de de devlet hastanelerini hizmete açacaklarını söyleyen Akdağ şöyle devam etti:

400 yataklı hastane

“Ayrıca 2010’un ikinci yarısında hizmete sokacağımız Tire Devlet Hastanesi var. 2010 yılında yapım ihalelerine girişeceğimiz Çiğli’de 400 yataklı bir eğitim hastanemiz var. Bornova’da devlet hastanemiz de projelere dahil.” İzmir’de iki yeni sağlık kampusu oluşturmayı hedeflediklerini belirten Akdağ, bunlardan ilkinin Bayraklı’da olacağını ve İzmir’e bin 300- bin 500 yeni yatak kazandırılacağını kaydetti. Akdağ ikinci kampus alanını da şöyle anlattı: “Ayrıca Tepecik Hastanesi ile Göğüs Hastalıkları Hastanesi çevresinde yeni bir kampus alanı oluşturuyoruz. orada işimiz biraz daha zor. Bir kısım binaları yıkarak, yerine yenilerini yaparak, bir taraftan da hizmeti devam ettirerek yeni hastane inşaa edeceğiz. Diğer yandan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne büyük bir ameliyathane bloğu düzenlemesini o bölgede yapmış olacağız.”

EN İYİ DEPREM GÜÇLENDİRMESİ

Toplantıda bir basın mensubunun hastanelerdeki deprem güçlendirmeleri ile ilgili sorusunu yanıtlayan Akdağ, deprem güçlendirmesine ihtiyacı olan sağlık kuruluşlarını yıkarak, yerine yenilerinin yapıldığını söyledi. “Güçlendirmelere mecbur kalmadıkça yenisini yapmaya çalışıyoruz” diyen Akdağ, yaptıkları yeni binaların da depremlere karşı dayanıklı olarak inşa edildiğini dile getirdi. Akdağ, Torbalı’daki intihar oranlarına rağmen haftada sadece iki kez psikiyatr gitmesi ve ilçede psikoloğun bulunmaması yönündeki soruya ise, “Ayrıntılı bilgiyi İl Sağlık Müdürümüzden alabilirsiniz” yanıtını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2525 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim