• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

"Bakan'dan 'Yasa nasıl delinir' dersi"

"Bakan'dan 'Yasa nasıl delinir' dersi"
"Sağlık Bakanı Recep Akdağ, normal bir demokratik ülkenin sağlık bakanı olsaydı, bugün büyük olasılıkla istifa etmiş olurdu..." Hürriyet Gazetesi Mehmet Y. Yılmaz'ın yazısı...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, normal bir demokratik ülkenin sağlık bakanı olsaydı, bugün büyük olasılıkla istifa etmiş olurdu.

Ama böyle bir şey olmadı. Olmayacak da!

Çünkü bizim yaşadığımız ülkede böyle şeyler olmuyor.

Sağlık Bakanı ne yaptı, hatırlatayım: Üniversite ve devlet hastanelerinde çalışan hekimleri muayenehanelerini kapatmaya zorlamak istedi. Bunun için bir kanun çıkardı. “Eğer devlette çalışmıyorsanız, üniversite ve devlet hastanelerinde ameliyat yapamazsınız, hasta bakamazsınız” dedi.

Bu kanunu çıkarmak için çabalarken, bazı hekimlerin bu nedenle devletten ayrılabilecekleri, devlet hastanelerinde ve üniversitelerde kalitenin düşme olasılığı bulunduğu uyarılarını da hiç dinlemedi.

AKP’de ve TBMM’de Başbakan’ın istemediği hiçbir şey olmuyor, bunu da biliyoruz. Dolayısıyla bu kanun da Başbakan’ın bir kaş işaretiyle çıkarıldı.

Ve sonra önce Başbakan, ardından da Sağlık Bakanı kanunun arkasından dolaştılar, kendi çıkardıkları kanunu deldiler.

Ben bir sıradan vatandaş olarak “Ameliyatımı Prof. Dr. Nebil Göksu yapsın, hem de bunu üniversite hastanesinde yapsın” diyemezdim. O zaman bana derlerdi ki “Madem Prof. Göksu’yu istiyorsun, doğru özel hastaneye”!

Türkiye’nin demokrasisi gibi medyası da normal değil. Normal bir ülkede, seçilmiş bir kişilik, kendi çıkardığı kanun olmasa bile, bir kanunu herkesin gözünün önünde böyle çiğnemeye cesaret edemezdi.

Çünkü bilirdi ki günler boyunca bu haber televizyonlarda tekrarlanır, gazetelerde manşetlerden inmez! Seçmenine rezil olduğu gibi bir de istifa etmek zorunda kalacağı için bir seçilmiş kişilik bunu yapmayı aklından dahi geçiremezdi. Ama gördünüz işte, bu ülkede bunların hiçbiri olmuyor.

Gazetelerde bu haber, önemsiz bir ayrıntıymış gibi tek sütundan ibaret kaldı.

Halk adına hükümetleri denetlemek durumunda olan medya işini doğru yapmadığı için Sağlık Bakanı o koltuğu ısıtmaya devam edecek.

Başbakan ve Sağlık Bakanı, kendi çıkardıkları kanunları deldiği için ülkenin halkı da bunun çarelerini araştırıp bulacak tabii.

Artık “konsültan hekim” uygulaması geçerli olduğuna göre her şey eski düzenine kısa sürede dönecek.

İstediğiniz hocaya bir “bıçak parası” vererek, onu konsültan hekim tayin edebilirsiniz. O da öğrencilerinden biri ameliyat yapıyormuş gibi göstererek, sizi üniversite hastanesinde ameliyat edebilir. Herkes kazanır: Ameliyatınızın parasını SGK öder, “konsültan hoca” ameliyat yapıp para kazanmaya devam eder, konsültan hocaya paravan olan hekim performans primi alır vs.

Böylece kanun, sadece işini yürütmeyi bilmeyen sıradan ve parasız vatandaşlar için geçerli olur.

Mehmet Y. Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2962 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim